• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2023

10:21

Vesić uručio nagradu 4 milionitoj putnici Er Srbije: Ovo je treći rezultat po broju putnika u istoriji! Za Viktoriju vredan poklon

Instagram

Društvo

Vesić uručio nagradu 4 milionitoj putnici Er Srbije: Ovo je treći rezultat po broju putnika u istoriji! Za Viktoriju vredan poklon

Podeli vest

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija prevezla je 4 miliona putnika ove godine! Tim povodom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić je na beogradskom aerodromu uručio poklon jubilarnoj putnici.

- U 97 godina dugoj istoriji naše avio-kompanije koja se zvala prvo "Aeroput", pa "Jat", pa "Er Srbija", ovo je treći rezultat po broju putnika u istoriji", rekao je Vesić.

"Četiri miliona vas je od početka 2023. letelo Er Srbijom"

"Stižu lepe vesti iz kokpita našeg aviona – danas je Er Srbija prevezla svog četirimilionitog putnika od početka 2023. godine! To je najveći broj putnika od kada poslujemo pod imenom AirSerbia i jedan od tri najbolja rezultata nacionalne avio-kompanije od osnivanja 1927. godine.

Jubilarnu putnicu Viktoriju L. na šalteru za prijavu na let beogradskog aerodroma dočekali su generalni direktor Er Srbije Jirži Marek i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Viktoriji je uručen vredan poklon od Er Srbije vaučer za dve besplatne povratne avio-karte u biznis klasi do bilo koje od preko 80 destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije.

Hvala vam što ste deo našeg razvoja i što putujete sa nama svakog dana pod zastavom Srbije. Nastavljamo zajedno ka novim visinama", objavljeno je na zvaničnom Instagram profilu "airserbia".

Zajedno sa Vesićem, vaučer za dve povratne karte u biznis klasi do bilo koje destinacije u mreži Er Srbije, putnici je uručio i direktor te avio kompanije Jirži Marek.

Vesić je rekao da će sa aerodroma "Nikola Tesla" ove godine biti prevezeno oko osam miliona putnika i da očekuje da će, kada bude rekonstrusan, imati još veći broj putnika.

- To pokazuje koliko je Er Srbija stabilna kompanija i zašto je ponos naše zemlje - rekao je Vesić.

Podsetimo, Er Srbija je tokom novembra prevezla ukupno 298.322 putnika, što je porast od 39 odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine i 60 odsto više u poređenju sa do sada rekordnom 2019. godinom.

Srpska nacionalna avio-kompanija obavila je 3.560 letova iz Beograda, Niša i Kraljeva, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na novembar prošle godine i 54 procenta u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.

U novembru, koji je bio sedamnaesti uzastopni rekordni mesec Er Srbije, najpopularnije destinacije u regionu bile su Podgorica i Tivat, u Zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Rim i Milano, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atine i Barselone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Oni imaju kancelariju sa najlepšim pogledom! Sve više mladih želi da se bavi ovim poslom! (VIDEO)
Live TV

Oni imaju kancelariju sa najlepšim pogledom! Sve više mladih želi da se bavi ovim poslom! (VIDEO)

Nacionalni avio prevoznik Er Srbija pokrenula je novi konkurs za članove kabinske posade u sklopu priprema za letnju sezonu i u skladu sa planovima daljeg razvoja kompanije. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Milica Netković, direktorka ljudskih resursa Er Srbije, Silvija Madić, član kabinske posade Er Srbije i Nikola Radovanović, ćlan kabinske posade Er Srbije.

07.12.2023

12:50

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija