• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2023

17:17

Nema više blokada! Vlada i poljoprivrednici postigli dogovor

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Društvo

Nema više blokada! Vlada i poljoprivrednici postigli dogovor

Podeli vest

Predstavnici Vlade Srbije i poljoprivrednika postigli su danas dogovor u Kisaču, a blokade puteva i protesti se prekidaju.

- Dobar sastanak sa poljoprivrednicima i već u sredu biće organizovan prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze i odmah će se krenuti sa radom na izmenama i dopunama svih zakona i podzakonskih akata, kako bismo poljoprivrednicima obezbedili slobodno tržište da ne bi bili gaženi od monopolista i kartelista - rekla je premijerka koja se danas sastala u Kisaču sa poljoprivrednicima i dodala:

- Što se tiče akciza to smo dodatno razjasnili kako to ide na NIS-ovim pumpama, ali imamo još neke stvari koje treba da uradimo do kraja nedelje, kao što je na primer da promenimo Uredbu Ministarstva trgovine koja ograničava na dva puta po 60 litara kupovinu goriva. To ćemo da podignemo na 400 litara, da mogu ljudi odjednom da sipaju - navela je premijerka.

Mileta Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije nakon sastanka je rekao:

- Što se tiče tržišta i uređenja, već u ponedeljak će biti sastanci sa radnom grupom. Bili su predstavnici iz Produktne berze i kreće se u implementaciju tih zakona koliko može i da se pravi priprema za novi zakonski okvir kada bude izabran novi parlament - naveo je Slankamenac.

Na pitanje da li su zadovoljni ishodima pregovora sa Vladom, Slankamenac kaže da su „dosta zadovoljniji nego što su bili“.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20