• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.11.2023

09:53

RHMZ izdao upozorenje za celu Srbiju! Upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm, a evo šta to znači!

espreso.rs

Društvo

RHMZ izdao upozorenje za celu Srbiju! Upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm, a evo šta to znači!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim predelima mestimično sa slabom kišom, s najnižom temperaturom od 6 do 13, a najvišom od 14 do 19 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na jugu i istoku Srbije ujutru i pre podne očekuju se i umerena kiša i lokalni pljuskovi ponegde i sa uslovima za obilne padavine.

Kasnije posle podne i uveče prestanak padavina i razvedravanje u svim predelima. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, tokom noći ka nedelji u daljem pojačanju.

U Beogradu uglavnom suvo

I u Beogradu će danas, prema vremenskoj prognozi, biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, posle podne razvedravanje. Vetar slab do umeren južni, tokom noći ka nedelji u daljem pojačanju i skretanju na jugoistočni.

Foto: Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

 

Najniža temperatura biće od 7 do 11, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Upaljeni žuti i narandžasti meteoalarmi

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su bili upaljeni svi mogući meteoalarmi koji su se odnosili na kišu, vetar, grmljavinu, ali i visoke temperature, danas to nije slučaj.

Žuti meteoalarm je upaljen za Istočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju, a odnosi se na pojavu kiše koja može biti potencijalno opasna. Narandžasti meteoalarm koji se takođe odnosi na kišu je upaljen za Jugoistočnu Srbiju.

Narandžasta boja označava da je vreme opasno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija