• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

09.10.2023

15:58

"Raketiranje je bilo blizu nas, pucalo je na sve strane!" Doktor Tomica Kostić o užasima koje je preživeo u Izraelu!

Tanjug

Društvo

"Raketiranje je bilo blizu nas, pucalo je na sve strane!" Doktor Tomica Kostić o užasima koje je preživeo u Izraelu!

Podeli vest

„Raketiranje je bilo bliz nas, pucalo je na sve strane, iako Izrael ima odbrambeni štit. Morali smo da izađemo iz autobusa na ulicu, odakle nas je pokupila aerodromska kontrola i odvela u sklonište na samom aerodromu“, ovako dramatične trenutke u Izraelu opisuje direktor Klinike za kardiologiju UKC Niš dr Tomica Kostić, koji se sa grupom od 85 srpskih hodočasnika našao u toj zemlji kada je krenuo rat sa Palestinom.

Vanrednim letom „Er Srbije“ grupa od 55 hodočasnika, među kojima je i Kostić, došla je u Srbiju noćas, a poleteli su sa aerodroma u Tel Avivu, samo desetak minuta nakon što je ta vazdušna luka bombardovana.

Kostić kaže da su u petak ujutru kada je krenulo bombardovanje, oni bili u Vitlajemu koji pripada Palestini. Imali su veliku sreću da otuda odu neposredno nakon što je izlazak iz grada zabranjen.

- Čule su se sirene i krenule eksplozije, ali su nas Palestinci uveravali da je sve u redu, da to nije neobično za tu zemlju. Međutim, sa vestima koje su stizale iz minuta u minut, uvideli smo da nije to nešto uobičajno. Pošli smo iz Vitlajema i to putešestvije do aerodroma trajalo je čitav dan. Prošli smo više kontrolnih punktova, tek uveče smo se „dočepali“ aerodroma. Tu je krenulo raketiranje, pa su nas ljudi iz aerodromske kontrole uveli u sklonište - kazao je Kostić.

Foto: D.K.

 

 

Prema njegovim rečima, na aerodromu je bila velika gužva jer su svi komercijalni letovi otkazani, a brojne države su počele da šalju avione za evakuaciju svojih građana.

- Kada smo ušli u aerodrom relativno je bilo bezbedno, raketiranja su bila u okolini. Tada smo krenuli u ofanzivu organizovanja našeg povratka. Zahvalni smo svima koji su se uključili u organiozovanje leta kojim smo se vratili u Srbiju – našem konzulatu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nadležnim ministarstvima, patrijarhu Porfiriju, vladiki niškom Arsenijem sa kojim smo sve vreme bili u kontaktu - istakao je Kostić.

On je kazao da za sve vreme koje su proveli na aerodromu nije bilo straha i panike i nije bilo potrebe da on kao lekar intervenište.

- Svi su pokazali smirenost, a ponajviše naši maturanti iz niške Bogoslovije, njih 13, koji su bili prava svetla tačka. Oni su bili sjajni, možda su pokazali i najveću pribranost - izjavio je Kostić.

Prema njegovim rečima, pokloničko putovanje u Izrael i obilazak Svete zemlje i svetinja, grupe od 84 hodočasnika iz Srbije krenulo je 30. septembra, na čelu sa vladikom niškim Arsenijem i vladikom topličkim Ilarionom, a u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija