• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

08.10.2023

17:59

Poznato od kog datuma kreće zahlađenje! Ciklon stiže u Srbiju, a sa njim i kiša!

moj beograd printscreen

Društvo

Poznato od kog datuma kreće zahlađenje! Ciklon stiže u Srbiju, a sa njim i kiša!

Podeli vest

Kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca oktobra pogledajte u novoj prognozi meteorologa Ivana Ristića.

Posle kratkotrajnog zahlađenja vraća se leto, sada Miholjsko, najavljuje meteorolog Ivan Ristić u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Danas vetrovito, umeren u Vojvodini na momente pojačan severozapadni vetar. Sa severa dolazi hladan front ali će on kratkotrajno uticati na vreme kod nas jer već od sutra pre podne stiže topliji vazduh tako da će maksimalne dnevne temperature biti iznad 20°C.

- U utorak, 10. oktobra smena sunca i oblaka koji mogu doneti po koji pljusak kiše, vetar slab na jugu i istoku povremeno umeren severozapadni, najviša dnevna temperatura od 19°C do 23°C - stoji u prognozi.

Od srede puno sunca, a malo oblaka tako da će drugi deo sledeće nedelje biti u znaku miholjskog leta sa letnjim temperaturama od 24°C do 28°C.

GENS model za dugoročnu prognozu oko 20. oktobra predviđa a i ja sa njim jak islandski ciklon i dolinu prema centralnom Sredozemlju i razvoj đenovskog ciklona.

Ovo će usloviti početak kišne sezone kod nas i u regionu, za prodore sa severa i jača zahlađenja moraćemo još da sačekamo, zaključuje Ristić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija