• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2023

14:50

Ove škole u Srbiji zabraniće mobilne telefone! Važi za nastavnike i roditelje - ovo su nova pravil!

Pngwing/Privatna arhiva

Društvo

Ove škole u Srbiji zabraniće mobilne telefone! Važi za nastavnike i roditelje - ovo su nova pravil!

Podeli vest

Osnovne škole "Branislav Petrović" u selu Slatina kod Čačka i "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, zabranile su od početka ove školske godine upotrebu mobilnih telefona i đacima i nastavnicima, saopšteno je danas.

Učenici mogu da drže u torbama isključene telefone i da ih koriste tek kada se nastava završi.

Ukoliko neko od učenika prekrši zabranu, telefon mu se oduzima i donosi pedagogu ili direktoru, biće vraćen sutradan njegovim roditeljima, a učenik će biti kažnjen po odredbama školskog pravilnika.

Osnovna škola "Branislav Petrović" u Slatini je pored zabrane korišćenja mobilnih telefona đacima i nastavnicima, to zabranila i roditeljima koji dolaze u tu školu.

Prema rečima direktora škole Lazara Čikiriza odluka o zabrani korišćenja mobilnih telefona doneta je na inicijativu Saveta roditelja.

On je novinarima rekao da deca nisu negativno reagovala na takvu odluku.

Osnovna škola "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, pored zabrane učenicima i nastavnicima, upotrebu mobilnih telefona dozvolila je nenastavnom osoblju, ali kada su u prostorijama koje oni koriste i kada ih ne vide učenici.

Odluka u toj školi je doneta na predlog direktorke Ivane Tolić, a jednoglasno su je prihvatili roditelji i Školski odbor, kako je obrazloženo, "u cilju prevencije različitih oblika zloupotrebe elektronskih uređaja tokom obrazovno-vaspitnog procesa".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija