• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2023

09:02

Spavaćemo duže od ovog datuma! Evo kada počinje zimsko računanje vremena

Pixabay

Društvo

Spavaćemo duže od ovog datuma! Evo kada počinje zimsko računanje vremena

Podeli vest

Uskoro počinje zimsko računanje vremena, kada ćemo pomeriti kazaljke unazad.

Iako je Evropska unija još pre nekoliko godina najavljivala da će ukinuti letnje i zimsko računanje vremena i usvojiti jedinstveno, to se još nije dogodilo.

U Evropi se, pa tako i u Srbiji, letnje računjanje vremena se ove godine završava 29. oktobra, što znači da ćemo u noći između 28. i 29. oktobra, u 3 sata ujutru, kazaljke sata pomeriti jedan sat unazad, to jest na 2 sata ujutru.

 Još se ne zna kada će EU konačno ukinuti pomeranje sata, ali je u susednoj Hrvatskoj koja je članica Unije, primera radi, uredba o letnjem i zimskom računanju vremena na snazi do kraja 2026. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Vesli Klark se užasava pomisli da će ostati upamćen kao agresor! Njegova ozbiljna politička karijera je prestala pre 20 godina! (VIDEO)
Live TV

Vesli Klark se užasava pomisli da će ostati upamćen kao agresor! Njegova ozbiljna politička karijera je prestala pre 20 godina! (VIDEO)

Vesli Klark je ponovo kritikovao Srbiju, rekavši da bi izgradnja spomenika kod Generalštaba bila izdaja Sjedinjenih Američkih Država i da bombardovanje 1999. "nije bilo agresija, već diplomatija". Ovim povodom u "Info jutru" Informer TV govorili su Savo Stambolić iz Centra za društvenu stabinost i Nebojša Damnjanović, istoričar.

14.06.2024

09:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ove "orlove“ kao da je Sale Nacionale spremao za EP!
EURO 2024

Ove "orlove“ kao da je Sale Nacionale spremao za EP!

Idemo dalje, hladne glave, sa vatrom u srcu! Bila je to omiljena maksima bivšeg selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića. Vođen tom idejom osvojio je sa „orlovima“ srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

14.06.2024

10:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!
Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!

Dan posle razarajućeg nevremena koje je pogodilo čačanska sela podno planine Jelice, zabrinuti voćari kupe plodove sa zemlje i sabiraju štetu. Velika oštećenja pretrpela je kajsija, koja za samo nekoliko dana pristiže na berbu.

13.06.2024

18:12