• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rts.rs

06.09.2023

13:12

Desetak srpskih porodica zarobljeno u Grčkoj! Jedna osoba se vodi kao nestala! (FOTO/VIDEO)

shuter/drustvene mreze

Društvo

Desetak srpskih porodica zarobljeno u Grčkoj! Jedna osoba se vodi kao nestala! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Desetak porodica sa juga Srbije nalazi se u oblasti Pilion, nedaleko od Volosa, gde je nevreme poplavilo stotine kuća i puteva, kaže ambasador Dušan Spasojević i dodaje da je jedna srpska državljanka uspešno evakuisana, kao i da se traži način da se kolektivno obezbedi bezbedan prevoz za Srbiju.

- Nevreme u Grčkoj najteže je pogodilo Tesaliju i Olimpijsku regiju, a dve osobe su izgubile život, dok se jedna vodi kao nestala - rekao je ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i dodao da je jedna srpska državljanka uspešno evakuisana.

U Volosu, u oblasti Magnezija, stotine kuća i puteva je poplavljeno, a u više od 70 odsto domaćinstava nema ni struje, ni pitke vode. Ambasador ističe da se u oblasti Pilion, pedesetak kilometara zapadno od Volosa, nalazi desetak porodica sa juga Srbije.

Nekima od njih bujica je odnela automobile u more.

- Mnogi od njih su juče, tokom popodneva stupili u kontakt sa Ambasadom u Atini, tražeći pomoć. Oni su nam rekli da su u Grčku došli organizovano preko jedne turističke agencije, da ne mogu sa njom da stupe u kontakt - rekao je ambasador.

Prema njegovim rečima, Ambasada pokušava da stupi u kontakt sa tom agencijom, kako bi se turistima, zajedničkim snagama, organizovao kolektivan prevoz za Srbiju.

Naveo je da je bilo i dramatičnih situacija, kada je jedna porodica, sa dvoje male dece, pokušala da ode iz Piliona, uprkos upozorenju lokalnih vlasti. Pomoglo im je, kaže, lokalno stanovništvo i obezbedilo im smeštaj.

Onima koji su se zatekli u ugroženom području poručuje da strogo prate upozorenja lokalnih službi, koja stižu i putem SMS poruka, da ne napuštaju objekte "na svoju ruku", a da će im Ambasada u saradnji sa lokalnim vlastima pomoći da se izmeste na bezbednu lokaciju.

Inače, oluja je nazvana "Danijel" i očekuje se da traje do četvrtka poslepodne.

- U nekim mestima je palo duplo više kiše, nego što padne tokom čitave godine - kaže Spasojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija