• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RINA

12.08.2023

15:34

Kolaps na graničnim prelazima kod Prijepolja! Kilometarske kolone vozila, ali to je samo početak haosa - kroz Crnu Goru se putuje satima

RINA

Društvo

Kolaps na graničnim prelazima kod Prijepolja! Kilometarske kolone vozila, ali to je samo početak haosa - kroz Crnu Goru se putuje satima

Podeli vest

Od ranih jutarnjih sati na magistralnom putu koji vodi ka Prijepolju i dalje ka crnogorskoj granici pojačan je intenzitet saobraćaja, a na samim graničnim prelazima formirane su dugačke kolone vozila.

- Čeka se više od pola sata, vrućina je velika. Ali, nismo iznenađeni jer je ovo datum kad je smena turista i nije da nismo očekivali kolaps. Nismo ljubitelji noćne vožnje, tako da, to nam je što nam je - kaže Slobodan Sekulić koji je iz Kraljeva krenuo za Budvu.

Međutim, sudeći po fotografijama koje stižu iz Crne Gore gužve na samoj granici su samo početak saobraćajnog kolapsa koji ih očekuje na putu do mora.

- Najkritičnija deonica je od Podgorice ka Baru, tunel Sozina. Tu su kilometarske kolone i čeka se bukvalno satima. Zatim sledi deonica od Cetinja do Budve preko Brajića gde je takođe haos, ali i od Budve preko Kotora do Tivta svaki dan se bukvalno mili po putu, nemate potrebu, verujte, na toj deonici ubaciti u treću brzinu - kaže Marko, taksista iz Budve.

Vozačima se savetuje dodatan oprez i strpljenje tokom putovanja do Crnogorskog primorja. Onima koji kreću iz Srbije poseban oprez se preporučuje na deonici od Nove Varoši do Prijepolja preko Bistrice, jer je tokom letnje sezone na tom delu puta došlo do nekoliko teških saobraćajnih nesrećnih nesreća sa smrtnim ishodima.

Kako bi se izbegle gužve i dugačke kolone na granici, preporučuje se korišćenje prelaza preko Jabuke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20