• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

21.06.2023

13:45

IMATE KREDIT, A BANKA IDE POD STEČAJ? Evo da li se vaš dug PONIŠTAVA

Shutterstock/Pngwing

Društvo

IMATE KREDIT, A BANKA IDE POD STEČAJ? Evo da li se vaš dug PONIŠTAVA

Podeli vest

Dušan Uzelac sa portala Kamatica je pružio uvid u proces dobijanja kredita u bankama i istakao faktore koji utiču na odobravanje istih.

- Skoro je 50 prema 50 da li ćete dobiti kredit u banci. To zavisi od raznih faktora. Prvo zavisi od same banke, neke banke ne daju razne vrste kredita. Vi možete baš da pogrešite kada od neke banke tražite stambeni kredit, a ona ima to u izlogu ali ne prodaje. Zato što je to poslovna praksa banke. Stambeni kredit je vrlo kompleksan proizvod za samu banku. Zato svega samo par banaka u Srbiji može da dozvoli to. Taj proizvod se prati 20 i kusur godina i operacije su kompleksne. Morate da imate set nekih službi unutar banke koji su skupi i zahtevaju veći iznos sredstava koji se plasiraju. To je nešto što mogu da dozvole samo par banaka u Srbiji - istakao je Uzelac i dodao:

- Banke uglavnom gledaju mesta gde radite. U vreme korone banke su imale "crne liste" da tako kažem. Ugostiteljstvo je bilo pod znakom pitanja, transport i turizam. Ti ljudi koji su radili u tim industrijama nisu sa kvaliletnim i stabilnim prihodima za banku da bi ona dobila tu saradnju.

Šta se dešava sa našim kreditom ukoliko ta banka ode u stečaj?

- Nažalost, ne poništava se. Najčešće to preuzme to druga banka. Za klijente se ne desi ništa drastično, oni samo dobiju promenu broja računa i menjaju filijalu ili ekspozituru gde odlaze. Ali neka druga banka preuzme celu tu operativu - rekao je Uzelac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SAJTOVI ZA ODRASLE, ONLAJN KOCKANJE... I BILO KAKVA NERACIONALNA KUPOVINA! Ovo su svi razlozi zbog kojih bi banka mogla da vas odbije za kredit
Društvo

SAJTOVI ZA ODRASLE, ONLAJN KOCKANJE... I BILO KAKVA NERACIONALNA KUPOVINA! Ovo su svi razlozi zbog kojih bi banka mogla da vas odbije za kredit

Gledanje sajtova za odrasle na internetu svakako nije nešto o čemu biste rado pričali, ali ako to radite, možete upasti i u ozbiljnu nepriliku da vam banka odbije kredit. U kojim još neočekivanim situacijama banka može da vam uskrati pozajmicu otkrio je gostujući u jutarnjem programu na Tv Prva finansijki ekspert Vladimir Vasić.

20.06.2023

18:41

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20