• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

22.05.2023

19:58

DOKTORKA VIŠE NIJE U TIMU KOJI RADE SA DECOM U RIBNIKARU! Oglasio se pomoćnik ministra prosvete - U prostoriji gde se odvijala seansa bio je i odeljenski starešina VII-2

printscreen

Društvo

DOKTORKA VIŠE NIJE U TIMU KOJI RADE SA DECOM U RIBNIKARU! Oglasio se pomoćnik ministra prosvete - U prostoriji gde se odvijala seansa bio je i odeljenski starešina VII-2

Podeli vest

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" i predstavnik ministarstva prosvete oglasili su se povodom seanse sa đacima VII-2 koja je izazvala osudu.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić, rekao je da doktorka Ranka Radulović, čija je seansa sa đacima iz odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojem se dogodio masakr, izazvala oštru reakciju javnosti i ministarstva zdravlja, već nedeljama nije u timu stručnjaka koji rade sa decom u toj školi, na zahtev roditelja.

- Prema našim informacijama, u toj prostoriji u trenutku bili su pored dece iz škole i odeljenski starešina VII-2, zaposleni u školi i verujem sam da bi kolege odreagovale da se desilo nešto što je neprihvatljivo ili neprilagođeno. Ministarstvo zdravlja poslaće vanredni nadzor nad tim stručnim delom i zahvaljujemo tom ministarstvu što su nam odmah ponudili kadrove, bili su od prvog dana u školi i verujem da će inspekcija utvrdili da li je terapija bila u skladu sa time - rekao je Pašić.

Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević rekao je da doktorka ne radi sa decom u poslednje dve nedelje.

- Neke detalje o tom slučaju sam čuo i ranije i mnogo pre te emisije doktorka je sklonjena sa pomoći nama, jer su to tražili predstavnici roditelja VII-2, nisu bili zadovoljni terapijom koju su dobili. Istog trenutka kad su roditelji to istakli kao zahtev, ona već od 7, 8. maja nije u timu koji pomaže nama u školi. Imam neka saznanja koja su nezvanična i ne bih sa time izlazio u javnost, bilo bi to neprovereno sa moje strane i ne bi bilo u redu - rekao je roditelj.

Foto: Informer

Igor Đorđević

Podsetimo, dr Ranka Radulović, koja je imala seansu sa đacima u OŠ Vladislav Ribnikar gde se 3. maja dogodio masakr, u kojem je ubijeno desetoro ljudi, a sedmoro teško ranjeno, oglasila se nakon što je otac jedne od stradalih devojčica naveo da je doktorka sprovela "mračnu psihoterapijsku seansu" sa decom, puštala im narodnu muziku i navodila ih da "treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih ubijenih drugara i drugarica".

Doktorka Radulović oglasila se saopštenjem dostavljenim medijima i iznela svoju stranu ovog događaja. Takođe, Ministarstvo zdravlja poslalo je vanrednu inspekciju u Klniku za psihijatriju Unverzitetskog kliničkog centra Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!
Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!

Povodom skandaloznih tvrdnji iznetih od strane pravnice Sofije Mandić u emisiji „Iza vesti“ na N1 televiziji u sredu, 12. juna 2024. godine, da javnosti nisu dostupni zapisnici biračkih odbora o sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, održanim 2. juna 2024. godine, GIK je dužan da ovim putem reaguje i ovakve neistine najoštrije demantuje.

13.06.2024

11:14

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija