• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.02.2023

15:41

Reforme Katastarskog sistema u prioritetima mnogih Vlada

RGZ

Društvo

Reforme Katastarskog sistema u prioritetima mnogih Vlada

Podeli vest

Srbija se našla u fokusu UNGGM-a, nakon što je njen katastarski sistem proglašen primerom dobre prakse. Ovo priznanje dolazi u vreme kada Hrvatska pokreće projekat vredan 390 miliona eura sa ciljem da sredi svoj katastar

 

Kako navode hrvatski mediji, ovaj projekat bi trebalo da značajno doprinese transparentnosti i efikasnosti sistema, što bi moglo privući strane investicije.

S druge strane, u Srbiji je u toku digitalizacija katastarskog sistema, a Republicki Geofetski Zavod (RGZ) je proglašen institucijom sa dobrom praksom po oceni UN-a. U poslednjih šest meseci, Srbija je ugostila četiri strane delegacije na visokom nivou kako bi se upoznale sa radom Srpskog katastra i razmenile iskustva. Zahvaljujući ovom pristupu, Srbija je doživela povećanje broja stranih investicija i porast cena nekretnina na tržištu.

Planirano je da se za reformu zemljišne administracije u Srbiji potroši 50 miliona eura, a projekat se očekuje da se završi do 2025. godine. Sređivanje imovinskog stanja u Srbiji poboljšalo je bezbednost nad vlasništvom na nepokretnostima, što je povećalo sigurnost u ulaganju u Srbiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija