• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

06.10.2022

19:28

ČISTAČICA U SRBIJI ZARADI MESEČNO VIŠE NEGO DOKTOR! Kad vidite o kom iznosu je reč... Toliko posla imaju da otvaraju listu čekanja!

Freepik.com

Društvo

ČISTAČICA U SRBIJI ZARADI MESEČNO VIŠE NEGO DOKTOR! Kad vidite o kom iznosu je reč... Toliko posla imaju da otvaraju listu čekanja!

Podeli vest

Posao je dobra šansa za zaradu i sve je traženiji, pa za njihovo unajmljivanje postoje i liste čekanja

Čistačice u Srbiji koje održavaju kuće i stanove mesečno zarade 120.000 dinara i više!
U firmama koje se bave pružanjem usluga čistačica kažu da sat njihovog rada naplaćuju 700 dinara. Primera radi, ako imaju posla 22 dana u mesecu, osam sati dnevno, mogu da zarade čak 123.200 dinara.

 
Pune ruke posla

Vlada ogromno interesovanje za čistačicama, a nedeljno nam se javi oko 100 novih klijenata
Firma "Čistunica"



Posao čistačice je dobra šansa za zaradu, kažu upućeni, i sve je traženiji, pa za njihovo unajmljivanje postoje čak i liste čekanja.


Navala za čišćenje

U firmi za čišćenje "Čistunica" potvrdili su za Informer da vlada ogromno interesovanje za čistačicama i da im se nedeljno javi oko 100 novih klijenata koji traže usluge čišćenja stana, kuće ili poslovnog prostora.
- Cena radnog sata se povećala i sada se kreće oko 700 dinara. Ukoliko imate redovne klijente, u ovom poslu može ozbiljno da se zaradi. Sve se dogovaramo sa korisnicima, pa u zavisnosti od toga da li se radi četiri ili osam sati dnevno, može da se zaradi od 2.800 do 5.600 dinara. Ljudi često traže povremeno sređivanja stanova, ili na primer posle krečenja, pre useljenja... ali sve je više onih koji bi da imaju ženu za čišćenje stalno na raspolaganju i spremni su da plate koliko god treba. Ponekad bude toliko poziva da ne možemo da prihvatimo sve poslove jer nemamo dovoljno osoblja. Opšta je navala za ovu uslugu jer mnogi žele da olakšaju svakodnevicu i poštede sebe kućnih poslova - kažu u ovoj firmi.

Sve su zauzete!

Ne znam ni sama koliko sam žena preko oglasa i preporuka pozvala i sve su zauzete, nemaju slobodan termin!
Dragana S.


Na pitanje šta je uzrok "nestašice" čistačica, budući da imaju solidnu zaradu, objašnjavaju:
- Iako može lepo da se zaradi, nedovoljno ih je. Pored ogromnog broja klijenata i puno posla, što je glavni uzrok, nedostaje nam zaposlenih i iz mnogo drugih razloga. Recimo, imate žene koje ne žele da budu u direktnom kontaktu s porodicama u kojima rade, ne žele da rade dok je neko od porodice u stanu, imate one koje se prijavljuju samo za održavanje zgrada ili poslovnih prostora, a dosta njih je otišlo i u inostranstvo. Sve to je uzrok nedostatka žena koje bi se bavile ovim poslom.

Foto: pexels.com

Sat čišćenja košta 700 dinara


Liste čekanja na čistačicu


Da je pronaći ženu za održavanje stanova poput nemoguće misije potvrdila nam je i Beograđanka Dragana Stevanović, koja već mesecima traži ženu za čišćenje kuće jer, kako kaže, od silnih obaveza i dece ne stiže sve sama.
- Bila sam spremna da platim i 700 dinara po satu, iako je to cena satnice kakvu nema većina zanimanja u Srbiji. Zbog svojih poslovnih obaveza ne mogu da stignem sve, a kuća mi je velika. Ali nisam znala da je toliko teško naći ženu za čišćenje. Ne znam ni sama koliko sam žena preko oglasa i preporuka pozvala, i sve su zauzete, nemaju slobodan termin! Jedna devojka mi je rekla da ne prima nove klijente jer je zauzeta svih sedam dana u nedelji, a druga da čak ima listu čekanja i da može da dođe tek za mesec i po dana. Bila sam šokirana jer zaista ne mogu da verujem da smo došli u situaciju da čekamo i na čistačice kao i na neke preglede kod lekara - kaže Dragana.

ZARADA ČISTAČICA

1h 700
4h 2.800
8h 5.600
22 radna dana po 4h 61.600
22 radna dana po 8h 123.200
*cene su izražene u dinarima



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Walter White

pre 1 godinu

Daj Bože...no nešto ne verujem...lol.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija