• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

15.02.2022

13:12

PROFESOR KOČOVIĆ OTKRIO KADA ĆE PASTI KORONA BROJKE! Ovo je tačan datum

printscreen

Društvo

PROFESOR KOČOVIĆ OTKRIO KADA ĆE PASTI KORONA BROJKE! Ovo je tačan datum

Podeli vest

Profesor Kočović kaže da već 26. februara možemo da se nadamo tome da ćemo doći do brojke od oko 1.000 zaraženih dnevno

- Brojka sigurno neće pasti pre, a eventualno može da bude neki dan posle - rekao je profesor Kočović

Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije koronavirus objavio je juče novi ohrabrujući dijagram, na kom se vidi kako kriva koja prikazuje broj zaraženih koronavirusom pada.

 

 

Inače, u Srbiji je juče registrovano 7.030 novozaraženih osoba, a prethodnih nedelja brojali smo stravične brojke koje su išle i do skoro 20.000 zaraženih u danu.

Profesor Kočović  kaže da već 26. februara možemo da se nadamo tome da ćemo doći do brojke od oko 1.000 zaraženih dnevno.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Profesor Kočović kaže da će uskoro korona broje pasti

- Tada ćemo se vratiti na 26. decembar kada je omikron ušao u Srbiju. Brojka sigurno neće pasti pre, a eventualno može da bude neki dan posle, u prvim danima marta. Padamo za sada brzim tempom prethodnih nekoliko dana, a i naredna dva, tri dana opet očekujem blagi pad - rekao je on i dodao da smo matematički i dalje u podtalasu ćetvrog talasa korona virusa koji je počeo 2. jula 2021. godine. Kada će mu biti kraj, sa sigurnošću, navodi on, ne može da tvrdi.

On je rekao i jednu stvar koja mu se ne dopada.

- Sad ne valja to što se smrtnost povećava. Početak delte je bio 1. jun, a omikron je 1. januara bio u Srbiji i od njega je smrtnost čak 15 puta veća, pokazuju matematički podaci. Nikako da padne broj umrlih iako pada broj zaraženih - zaključio je on.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ovca Sjenicka

pre 2 godine

Profesor Kocovic je jedan sarlatan sa brovitih predela izmedju Sjenice i Pazara koji bi trebalo da se vrati u mesto svoga porekla i da cuva ovce posto za drugo nije... on i njegove prognoze popele su mi se na vrh glave da se ne izrazavam bezobraznije aman ljudi ne reklamirate ga vise, za ovo vreme krone svakakva cuda su izasla u medije da prosipaju pamet...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija