• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

17.01.2022

15:48

PIK PETOG TALASA KORONE SE PROMENIO! Evo koliko zaraženih možemo očekivati sutra prema tvrdnjama profesora Kočovića!

Društvo

PIK PETOG TALASA KORONE SE PROMENIO! Evo koliko zaraženih možemo očekivati sutra prema tvrdnjama profesora Kočovića!

Podeli vest

Pik petog talasa stiže brže nego što smo se nadali, već sutra? Broj zaraženih koronavirusom sutra će moguće dostići i cifru od 16.000, kako tvrdi profesor informatike Petar Kočović

Prema prethodnim njegovim najavama, pik je mogao biti 24., 25. u mesecu. Međutim, u današnjem razgovoru za Telegraf.rs objasnio je da se pik pomerio, te da se očekuje ove nedelje.

Kako je rekao, to će najverovatnije biti sutra.

- Ja ne očekujem da to bude nešto preterano alarmantno. Kao što doktor Šekler kaže blizu 30.000. Ma, ni blizu, ali hajde da sačekamo - pozvao je.

Njegove prognoze su upola manje.

Procenjujem da će sutra biti između 15.000 i 16.000, ali videćemo - kazao nam je, dodajući da je tempo "jak", ali da je broj dana mali, te da će se sa današnjim i sutrašnjim brojkama preciznije znati o trajanju ovog pika i talasa.

Prema sadašnjim procenama, kaže Kočović, brojke bi oko 10. februara mogle pasti na nivo od oko 25. decembra 2021.

OVO ŠTO SADA IMAMO JE OMIKRON ERA! Četvrti talas se pomera, a broj zaraženih RASTE! Šta će biti posle?

- Tada je bilo oko hiljadu zaraženih, a datum je bitan i zato što je tada broj zaraženih krenuo da raste - kazao je.

U vezi sa optimističnim prognozama da dolazi kraj epidemiji rekao je da mu se to ne čini realno, ali da je skoro siguran da će se broj zaraženih smanjiti.

- Ovo jeste nagao skok zaraženih, ali bi morao da traje cele godine u takvom tempu, a neće. To će opet da leluja. Pašće dole, pa će da se podigne, pa na osnovu toga što će mnogi da se zaraze plus ovi koji će da se vakcinišu i za Srbiju i za ostatak sveta... Ne verujem da će baš to da se desi, da nestane. Ali da će da se smanji, to je gotovo sigurno. To brojke govore - rekao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija