• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.08.2021

15:34

PREDSEDNIK UST STEFANOVIĆ: Odbrana Belivuka i Miljkovica se politicki instrumentalizuje

Društvo

PREDSEDNIK UST STEFANOVIĆ: Odbrana Belivuka i Miljkovica se politicki instrumentalizuje

Podeli vest

Odbrana optuženih za monstruozna krivična dela Veljka Belivuka i Marka Miljkovića je već počela da se politički instrumentalizuje i da fokus prebacuje van krivicnog postupka, a tek se očekuje da će oni, ako dođe do potvrđivanja optužnice, javno iznositi odbranu na glavnom pretresu (suđenju), kaže za Tanjug predsednik Udruženja sudija i tužilaca (UST) Nenad Stefanović.

On podseća i da okrivljeni može da se brani kako on želi (nije po zakonu dužan da govori istinu) te da na suđenju, hipotetički, optuženi mogu izneti i nebrojeno drugih imena i tvrditi da su se viđali i sarađivali sa apsolutno bilo kim.

“To sve nema nikakvu relevantnost bez neposrednih dokaza,a sam iskaz okrivljenog u krivicnim postupku ima najslabiju dokaznu snagu pogotovo kada nije u saglasnosti sa ostalim dokazima”, naglasio je Stefanović.

On očekuje da će nakon insinuacija,optuženih za najteža krivična dela o navodnoj povezanosti predsednika Republike, ministra unutrasnjih poslova sa njima, i svakodnevne kampanje u pojedinim medijima protiv svih predstavnika državnih organa koji su učestvovali u demontaži i potpunom razbijanju grupe Belivuk - Miljković, nadležno tuzilastvo u što kraćem roku, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, preduzeti odgovarajuće radnje, doneti odluku i obavesti javnost o osnovanosti takvih tvrdnji.

Govoreći sa stanovista struke, Stefanović napominje da ostaje nejasno zbog čega su pojedini mediji dali toliki znacaj okrivljenima za najmonstruoznija krivicna dela kada u skladu sa Zakonikom o krivicnim postupku oni prilikom iznosenja svoje odbrane nemaju obavezu da govore istinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija