• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

09:00

Ćirinih 20.000 spiskamo za noć u "Nani"! Dragiša Binić i Nikoslav Bjegović u podkastu Informer!

Miloš Rafailović

Podkast

Ćirinih 20.000 spiskamo za noć u "Nani"! Dragiša Binić i Nikoslav Bjegović u podkastu Informer!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Dragiša Binić i Nikoslav Bjegović bili su gosti našeg podkasta.

U prvom delu, Dragiša Binić, član legendarne generacije crveno-belih koja je osvojila Kup šampiona otkrio je da je pre prvog dolaska na Marakanu imao ponudu zagrebačkog Dinama, a kasnije, pre povratka u Zvezdu, kada se vratio iz Francuske i Španije, kontaktirao ga je i Partizan.

- Posle jedne utakmice Radničkog protiv Dinama, ja sam odigrao dobro dao sam i gol, gde mi je Ćiro, znate ga onako atraktivnog sa belim šalom rekao "Sine, trebaš mi" i na razgovoru smo se dogovorili za uslove. I sad znate njegove gafove, koje je imao, evo vam ovo da imate za put, kad smo se vratili i otvorili koverat u njemu 20.000 maraka, koje smo moj drug i ja koji smo išli zajedno na razgovor potrošili isto veče u "Nani". Na kraju stigao je poziv, koji se ne odbija i, ipak sam otišao u Zvezdu,  jer Hajduk i Dinamo ne mogu da se porede sa crveno-belima - rekao nam je legendarni fudbaler.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Nikoslav Bjegović, koji je nastupao u Zvezdinoj generaciji, koja je posle sankcija morala da ide od nemila do nedraga, igra evropske utakmice kao domaćin u okolnim državama, pričao je o tome kako je na početku karijere kao veliki zvezdaš završio u Partizanu.

- U sećanju mi je ostao 19. jul 1989, dolazi Partizan da igra utakmicu protiv Gospića. Glavni trener je bio Moca Vukotić a pomoćni Ivan Golac. Crno-beli su pobedili 4:1, kompletni, jedino je Milko Đurovki izostao. Drugi dan se išlo u Knin i pitali su mog oca da li bi mogao da dođe sa mnom i da igram za Partizan. Ušao sam u drugom poluvremenu kada me Golac uveo umesto Milojevića. Posle te utakmice Golac mi je je rekao da na jesen dođem na probu u Humsku. Otišao sam i zadovoljio, tad je došao i Peđa Mijatović i istog dana smo potpisali ugovor - otkrio je Nikoslav. 

Sa dvojicom poznatih sportista pričali smo i o velikim trenerskim imenima, kakvih danas više nema, o tome kako trener danas može da bude svako, zašto više u srpskim klubovima i reprezentaciji nema igrača koji umeju da predriblaju, igraju jedan na jedan, koliko su zarađivali u Zvezdi u odnosu na današnji fudbal. 

Konkretno, direktno, o ciframa, bez uvijanja, o strancima u srpskom fudbalu, da li su za ili protiv, da li će Piksi voditi "orlove" na EURO 2024 u Nemačkoj, ko je tražio novac da igra u reprezentaciji pogledajte u najnovijoj epizodi podkasta Informera.

U nastavku, koji se emituje večeras od 22.30. na TV Informer saznaćete kako je Binić svojevremeno jedini uneo pištolj u avion i ko je Bjegovića spasio besa Željka Ražnatovića Arkana posle utakmice Obilić - Crvena zvezda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija