• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

15.02.2021

17:00

PA LJUDI, OVO SU VOZILI TOPALOVIĆI! Baćuške imaju novu zver i BACAĆE JE IZ HELIKOPTERA vojsci na frontu! AJDE?!? /VIDEO/

Podkast

PA LJUDI, OVO SU VOZILI TOPALOVIĆI! Baćuške imaju novu zver i BACAĆE JE IZ HELIKOPTERA vojsci na frontu! AJDE?!? /VIDEO/

Podeli vest

Oklopno vozilo ruske vojske zamišljeno je da bude bacano iz vazduha jedinicama na frontu

Čudno oblikovano novo oklopno vozilo ruske vojske, najblaže rečeno, jedinstvenog je oblika. Vozilo „lasok 4-P“, koje je podseća na nešto što bi pogrebno preduzeće Topalović koristilo, zamišljeno je da bude bacano iz vazduha jedinicama na frontu.

Naručene specifikacije dovele su do jedinstvenog izgleda vozila, koje je planirano da bude transportovano vazduhom unutar skladišnog prostora Mi-8 (AMTSh) borbeno-transportnog helikoptera.

Osim po čudnom izgledu, vozilo se razlikuje od uobičajenih lakih guseničara i drugih terenskih vozila, koja se isporučuju putem vazduha, piše RTS.

Šasija oblika latiničnog slova "V" svakako je bila vođena namerom zaštite posade od unapređenih eksplozivnih naprava i mina.

To je takođe uticalo na dizajn oštrih ivica.

Još nije poznato od čega je tačno „lasok 4-P“ konstruisan, ali se čini da je delimično pokriven nekom vrstom sintetičkog materijala, koji verovatno služi kao izolacija u zimskim temperaturnim uslovima.

Vozilo takođe ima i neku vrstu teretne pregrade pozadi. Za sada nije poznato da li će neko naoružanje biti namontirano na vozilo ili će imati samo transportnu funkciju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija