• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2024

12:45

Nemačka i Hrvatska žele da prikažu žrtve kao zločince! Srbija 80 godina ćuti o svojim stradalima, to mora prestati! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Nemačka i Hrvatska žele da prikažu žrtve kao zločince! Srbija 80 godina ćuti o svojim stradalima, to mora prestati! (VIDEO)

Podeli vest

Sramna Rezolucija o Srebrenici usvojena je juče u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, a tim povodom gost Informera bio je sin generala VRS Ratka Mladića, Darko.

Mladić je, tokom gostovanja u "Info jutru" poručio da se sada, uz pomoć takozvane Rezolucije o Srebrenici, odvija jedan pokušaj inverzije kako bi se žrtve prikazale kao zločinci i obrnuto.

- U ovom događaju se kondenzovalo mnogo toga. Još se sležu utisci. Meni je više stvari nekako ostavilo utisak. Pre svega, za mene je ovo, na neki način, ponovno proživljavanje ovog procesa koji smo imali u Haškom tribunalu. Sada su oni imali mnogo slabiji rezultat. Ovo je važno i za globlanu zajednicu, a ne samo za nas. Oni nisu imali većinu, već su, naprotiv, morali da menjaju proceduru. Ovaj politički akt je napravljen u ovom trenutku da bi nastavio da sprovodi svoju poltiku na Balkanu. Zamislite licemerje Nemačke, koja je ovde ceo 20. vek sprovodila svoje zločinačke činove. Svaki put kada imaju priliku na ovim prostorima, demonstriraju politiku da se Srbi izbace s one strane Drine i da se odvoje od mora. Mi iz ovoga moramo da izvučemo lekcije. Ovo je sad nova faza. Mi moramo definitivno da prestanemo da ćutimo o našim žrtvama. Očigledno da oni koji su izvršili genocid nad nama, pre svega Nemačka i Hrvatska, žele da izvrše jednu inverziju, da žrtve prebace u status zločinca, a sebe predstave kao žrtve. Srbija 80 godina ćuti o svojim žrtvama. Možda iz najboljih namera. Srbija, kada angažuje svoje pune kapacitete, može da ima rezultate - navodi Mladić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija