• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2024

10:41

Podela po pitanju nacionalnih interesa može skupo da nas košta! Prijatno sam iznenađen reakcijom Tadića i Jeremića! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Podela po pitanju nacionalnih interesa može skupo da nas košta! Prijatno sam iznenađen reakcijom Tadića i Jeremića! (VIDEO)

Podeli vest

Gost emisije "Info jutro" na Informer TV bio je Branislav Lečić koji je govorio o srpskoj opoziciji i podelama unutar nje.

Lečić naglašava da je među opozicijom došlo do klasične srpske podele povodom bojkotovanja izbora.

- Govorim kao građanin i zainteresovani glasač. Zainteresovan sam za to da u mojoj državi postoji opozicija, koja bi na konstruktivan način diskutovala o potezima vlasti. Ta zainteresovanost je zaista suštinska i velika. Kao što vidimo, tu se sad desila neka uobičajena srpska podela. Dva pravca. Jedan pravac je bojkot, a s druge strane imamo ljude koji hoće da prate politički sistem i učestvuju na aktivan način. Mi se nalazimo u geostrateškom trenutku sveta. Kada vidite da je sudbinski demokratski metod takav da je došao u situaciju da predstavlja okupacioni faktor manipulacije u ime globalnih interesa, u ovom slučaju zapadne priče... U tom slučaju radite protiv sopstvene države i sopstvenog opstanka. Podela po pitanju nacionalnih interesa može skupo da nas košta. Možemo da dođemo u situaciju, neprepoznavajući šta nam je najvažnije, da izgubimo kontakt sa interesima sopstvene države i naroda. Glasači će to da naplate. Svaka vlast zaslužuje da se ono što radi tretira i sa dobre i sa loše strane. Skupština je mesto za obračun političkih struktura. Mnogo je važno da se to dešava pred očima naroda, a ne na ulicama bez ikakvog povoda. Moramo da imamo uvid u to šta ko misli i šta nudi. To je jako bitno za naš sistem, da se ne zatrpamo samo u mržnji i antagonizmu - rekao je Lečić.

On ukazuje na to da je neophodno da svi budemo ujedinjeni po pitanju određenih stvari.

- Ako već dobijate ono što tražite, valjda je logično da se onaj koji za vas glasa zapita šta je sporno. Prijatno sam iznenađen reakcijom Borisa Tadića i Vuka Jeremića oko određenih stvari. Smatram da svako iskustvo, a pogotovo to na vrhu, političko, je izuzetno važno. Mi se nalazimo u periodu kad bi morali da skupimo sve potencijale. Njih dvojica su dali signal da razmišljaju šire. Da nisu samo zainteresovani da po svaku cenu negiraju postojeću vlast. To znači da se oko važnih stvari ujedinjujemo. Moramo biti prijatelji i saveznici. Nećemo drugačije opstati - zaključio je Lečić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija