• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2024

10:44

Bakojanijeva tvrdi da demokratski procesi postoje na KiM! Zapad ne zanimaju interesi Srba nego Kurtijeva agenda! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Bakojanijeva tvrdi da demokratski procesi postoje na KiM! Zapad ne zanimaju interesi Srba nego Kurtijeva agenda! (VIDEO)

Podeli vest

Agendu Zapada da proglasi da se u Srebrenici dogodio genocid, komentarisali su gosti Info jutra, urednik Informative portala Pink.rs Predrag Jeremić i ministar bez portfelja za dijasporu Đorđe Milićević.

Urednik Informative portala Pink.rs Predrag Jeremić objasnio je da smatra da ministri komiteta Evropske unije, neće doneti odluku da se lažna država pridruži Savetu Evrope.

- Pred Srbijom je težak period po pitanju Republike Srpske zbog guranja rezolucije o tome da je bilo genocida u Srebrenici, što su mnogi stručnjaci demantovali da se ne radi o genocidu. Predsednik Vučić će razgovarati o sramnoj rezoluciji sa državama kako bi im predočila o čemu je stvarno reč. Ljudi će u UN imati priliku da čuju argumente predsednika Vučić i sam Srbije, ovde se radi o očuvanju srpskog identiteta i naroda. Republika Srpska ima daleko veća utemeljenja za državni status nego tzv. Kosovo. Verujem da ministri komiteta EU neće doneti odluku da se Kosovo nađe u Savetu Evrope. Ne postoji pravno utemeljenje kako je Kosovo definisano, a Bakojanijeva govori o nekim demokratskim procesima tamo i da smatra da Kosovo mora postati članica SE - rekao je Jeremić.

Foto: Masha Bandjur

 

Ministar bez portfelja za dijasporu Đorđe Milićević ukazao je da sve odluke koje se donose u međunarodnim organizacijama o našoj zemlji se kose sa za svim normama i zakonima.
- Sinoć je formalno počela konferencija svih srpskih organizacija iz susednih država popu Crne Gore, BiH i Albanije. Naši sunarodnici razgovaraju o izazovima i iskušenjima koja su pred njima u državama gde žive. Na početku jučerašnje konferencije zamolio sam da se akcenat stavi na našeg zajedničkog imenitelja, a to je Srbija. Zamolio sma sve predstavnike za jasnu i nedvosmislenu podršku našem rukovodstvu u borbi za vitalne nacionalne interese koji su ugroženi. Sve odluke koje se donose u međunarodnim organizacijama su mimo svih zakona i pravila kada se radi o našoj zemlji. Zamolio sam da se govori o rezoluciji o Srebrenici čime pokušavaju da nas vrate 10 godina unazad i proglase Republiku Srpsku za genocidnu tvorevinu. Danas je nakon 1999. godine najteži period za našu zemlju, jer vladavinom sile pokušavaju da nam nametnu svoju agendu - rekao je Milićević.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija