• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2024

10:01

Nemoguće je bilo ispuniti treći zahtev opozicije! Nadali su se da će ODIHR doneti zaključke da su izbori pokradeni! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Nemoguće je bilo ispuniti treći zahtev opozicije! Nadali su se da će ODIHR doneti zaključke da su izbori pokradeni! (VIDEO)

Podeli vest

Opozicija ponovo preti i traži odlaganje izbora ili bojkot, a za danas u 19 časova su najavili protest ispred zgrade RTS-a. Na ovu temu je govorila potpredsednica Narodne skupštine Snežana Paunović tokom gostovanja u "Info jutro" na Informer TV.

Paunović kaže da su dva zahteva opozicije ispunjena, ali da je treći jednostavno bilo nemoguće ispuniti.

- Suštinski smo došli do jedne situacije koja je, čini mi se, pogrešno predstavljena građanima. Imali smo u jednom trenutku, kao najvažniji momenat, preporuke ODIHR-a. Opozicija se nadala da će on doneti zaključke da su izbori pokradeni. ODIHR je došao da posmatra izbore na inicijativu tadašnje premijerke Ane Brnabić, a ne zbog opozicije. Iako većina zemalja u Evropi ne uzima te preporuke ODIHR-a u obzir, a kritike su mnogo oštrije, Srbija je želela da ih primeni. Dva zahteva opozicije su bila prihvaćena. Treći je bio nerazumljiv. Probala sam da razumem zahtev da se izbori održe u isto vreme. Da bi se bilo kako pomerili beogradski izbori, u Skupštinu Srbije bi morao da stigne neki "lex specialis", što se nikad nije dogodilo dosad. Onda su tražili da svi izbori budu 2. juna. To je veoma nepraktično. Nemoguće je bilo promeniti zakon na način koji su tražili. O tome smo razgovarali, ali nismo uspeli da se dogovorimo - navodi Paunović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12