• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2024

11:50

'Nestorović hteo da bude apsolutni vladar' Ekskluzivno za Informer jedan od osnivača 'MI - Glas iz naroda'! (VIDEO)

Pedja Milosavljević, Zoran Sinko

Live TV

'Nestorović hteo da bude apsolutni vladar' Ekskluzivno za Informer jedan od osnivača 'MI - Glas iz naroda'! (VIDEO)

Podeli vest

O Branimiru Nestoroviću i pokretu MI - Glas iz naroda, govorio je jedan od osnivača te stranke general-major u penziji, dr Mitar Kovač u emisiji informera "Prve info".

Jedan od sedam osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" Mitar Kovač, penzionisani general-major Vojske Srbije, profesor Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment, istraživač Instituta za političke studije i političar, izjavio je za Informer da se taj pokret nije razišao i da će u nedelju biti organizovana izborna skupština, radi prerastanja pokreta u stranku.

General-major u penziji, dr Mitar Kovač ističe da je Branimir Nestorović bio inicijator za preuzimanje stranke i da je po svaku cenu hteo da bude apsolutni vladar.

- Nije se raspao pokret, ostalo je kako udruženje građana, tako i sam pokret. Nestorović je bio inicijator za preuzimanje stranke i da po svaku cenu bude apsolutni vladar koji određuje sve i odlučuje, a pet od sedam osnivača je ostalo u pokretu i donelo je odluku o registraciji stranke u nadležnim organima - rekao je Kovač.

Foto: Pedja Milosavljević

Mitar Kovač

 

Prema rečima generala Kovača osnivači pokreta su se zakleli na vernost, a ko napusti pokret snosi odgovornost i dodaje da je neprimereno što je Nestorović govorio o pokretu u kafani.

- Nije se to desilo iznutra, mi kao pokret smo smetali vlasti i opoziciji zbog ciljeva i stavova koje zastupamo. Većina nas nije bila u politici, samo Nestorović koji je bio u SPO. Za nas je sve to postala politička kaljuga puna tezgarenja i spletkarenja. Nas sedmorica smo se zakleli da ćemo biti do kraja u pokretu. Onaj ko napusti pokret snosi odgovornost, a posebno je neprimereno da o pokretu govorite u kafani u kasnim noćnim satima kao što je to uradio Nestorović, on kao da slavi, a zna se da kapetan broda ne slavi kada pobegne sa broda - kazao je Kovač. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija