• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2024

21:43

Ministar Vučević budući kandidat za predsednika Vlade Srbije? Ulaganje u vojsku je nešto što je Srbiji neophodno! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ministar Vučević budući kandidat za predsednika Vlade Srbije? Ulaganje u vojsku je nešto što je Srbiji neophodno! (VIDEO)

Podeli vest

Kurti preti da će da blokira zdravstvo i školstvo za Srbe na Kosovu. Turska takođe želi da ima svoj uticaj na Balkanu, pa Erdogan sve više pokreće saradnju s ovim delom Evrope. Novi sastav Evropskog parlamenta može da utiče na dešavanja na Balkanu. Na ove teme u emisiji "Info veče" govorili su Milana Vuković iz Centra za društvenu stabilnost, predsednik Sprske lige Aleksandar Đurđev i stručnjak za srpsko-ruske odnose Boško Vasiljević.

Milana Vuković iz Centar za društvenu stabilnost istakla je za ministra Vučevića da je on izuzetno dobar političar i da je to pokazao još onda kada je bio gradonačelnik Novog Sada.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milana Vuković

-Ako se podsetimo kakvo je stanje u Ministarstvu odbrane pre 2012. godine, a kakvo je sada! Ulaganje u vojsku je nešto što je Srbiji neophodno. Mi se ne naoružavamo zato da bi nekoga napadali. Srbija nikada nije bila napadačka zemlja, već je uvek bila zemlja koja se branila. Mi moramo da garantujemo našem narodu da ćemo stati uz njega i braniti ga. Imali smo nedavno izjavu Vjose Osmani koja je vrlo negativno govorila o vlasti u Srbiji. U Srbiji ima mnogo autošovinista koji bi za vlast išli protiv svoje zemlje i oni mnogo više odgovaraju Kurtiju i Vjosi Osmani. To govori dovoljno o tome šta bi se desilo sa Srbijom kada bi oni koji sada protestuju na ulicama zaista došli na vlast. Ova prozapadna opozicija pre svega je opozicija svojoj državi, a ne aktuelnoj vlasti. Ko je njima kriv za njihov izborni neuspeh? Da li su im krivci takozvani fantomski birači, ili im je krivac popularnost Aleksandra Vučića toliko da oni ne mogu da pobede listu koja nosi njegovo ime. Postavlja se pitanje da ako su oni toliko ispravni, a on toliko ne valja, kako onda to naši birači ne vide i glasaju za njega- rekla je Milana Vuković.

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev smatra da je vraćanje obaveznog vojnog roka dobro zato što je to jedini način da se u zemlji očuva mir.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksandar Đurđev

-Stalno ćemo imati pretnje na koje nećemo moći da odgovorimo. Mi smo imali neprijateljski atak na samom formiranju te nove vlade, koja je sad već stara. Mogli smo da vidimo i u sukobima u Ukrajini i na Bliskom istoku da su staromodni načini ratovanja prevaziđeni. Mislim da je Miloš Vučević trn u oku Aljbinu Kurtiju. Ja se ne libim da skrenem pažnju javnosti da je ministar Vučević pravi kandidat za premijera Srbije. Onda ćemo imati politiku koja se neće kolebati. On je logičan kandidat da bude premijer Vlade Republike Srbije i ja mu u tome dajem podršku. Svaka čast vašoj redakciji na tome što imate dugo pamćenje, pa tako gledaoci mogu da vide šta je neko govorio pre samo nekoliko godina. Licemerje je pravo ime za našu opoziciju. Njihovo lešinarenje je nelegitimno, ali oni ne prezaju od toga da se njime služe- rekao je Aleksandar Đurđev.

Stručnjak za srpsko-ruske odnose Boško Vasiljević naveo je da bi albanska zajednica na Kosovu i Metohiji trebala da ima interes u tome da pravi dobre komšinske odnose sa nama, a ne da ulaze u konflikt.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Boško Vasiljević

-Stalno se traži to neko potencijalno priznanje. Stvaranjem tenzije rade protiv samih sebe i njihovi saveznici imaju mnogo prečih stvari nego da se bave Kosovom i Kurtijem. Mislim da albanske elite na Kosovu same govore o tome koliko se Albanaca iselilo sa Kosova čim su otvorene granice. Treba da budu zahvalni na tome što neko investira novac na tu teritoriju, a ne da zabranjuju dinar. Naš narod na Kosovu uvek će biti podržan od strane svoje matice. Mislim za gospodina Vučevića da je on gospodin koji vrlo svesno vodi politiku. Ja kao sportski radnik mogu da kažem našoj opoziciji da pogleda semafor i on će sve reći. Najjače i najveće ekonomije idu u stagnaciju, a mi imamo prosperitet i razvoj. Vučić je stvorio strateško partnerstvo sa Kinom i sa Bliskim istokom, ali i sa velikim evropskim zemljama. Ljudi su sabrali dva i dva i rezultate glasanja smo videli u decembru. Aleksandar Vučić je predstavnik institucije. On je legitimno izabran predsednik. Žao mi je što imamo takvu opoziciju jer je kreativna i kvalitetna opozicija neophodna našoj zemlji - rekao je Boško Vasiljević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija