• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

13:54

Psiholog otkriva zašto su trudnice nadražive tokom trudnoće i kako im možemo olakšati! (VIDEO)

Informer

Live TV

Psiholog otkriva zašto su trudnice nadražive tokom trudnoće i kako im možemo olakšati! (VIDEO)

Podeli vest

Fenomen "razmažene" ili hirovite trudnice, kao i razloge koji se kriju iza ove pojave, komentarisala je gošća Info jutra, psiholog Eliza Piščević.

Psiholog Liza Piščević ukazala je na to da osetljivost žena u trudnoći dolazi zbog hormonske promene ili brige zbog nedostatka informacija o procesu same trudnoće.

- Izuzetno je pored podrške partnera i porodice izuzetno bitna edukacija samih trudnica. Osetljivost žena u trudnoći je hormonskog tipa, a potom briga u trudnoći uglavnom zbog manjka informacija. Na mene lično je hormonski deo uticao pozitivno ali to varira od žene do žene. Radionice za trudnice su besplatne i sve žene mogu da učestvuju, barem u Beogradu - rekla je Pišćevićeva.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Piščevićeva je dodala kako današnje tvrdnje da su trudnice razmažene nisu potpuno precizne, jer su žene nekada bile preopterećene obavezama, a mogućnosti su nam bile manje.

- U prvih 12 nedelja trudnice mogu biti zaplašene, jer ne znaju hoće li se ta trudnoća uopšte nastaviti, ali i neposredno pred porođaj zato što se pitaju kako će porođaj proći. Današnje tvrdnje da su trudnice razmažene dolaze od toga da su nam nekada mogućnosti bile manje i da su žene bile mnogo opterećenije, ali sa druge strane ne treba trudnoća da se gleda kao bolest gde žena ne sme baš ništa da radi - rekla je Piščevićeva.

 

Celu emsiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija