• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2024

09:23

Đilas sve nervozniji jer niko nije naseo na priču o pokradenim izborima! Rističević: Oni bi otpisali i Kosovo i Republiku Srpsku samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Đilas sve nervozniji jer niko nije naseo na priču o pokradenim izborima! Rističević: Oni bi otpisali i Kosovo i Republiku Srpsku samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Podeli vest

Odličan prijem predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Davosu zasmetao je opoziciji i jednom od njenih lidera Draganu Djilasu, koji svoju nervozu ne krije što se njegova laž o pokradenim izborima nigde nije primila. O tome da bezobrazluku nema kraja govori primer Biljane Stepanović koja je izjavila da Vučić nema pametnija posla nego da pravi sneška u Davosu. U "Info jutru" na ovu temu razgovarali smo sa narodnim poslanikom i predsednik Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem i Ivanom Ivanovićem iz pokreta “Naši”.

Premijerka Ana Brnabić reagovala je na Đilasove izjave o Davosu, rekavši da vođa opozicije polazi od sebe, pa da pošto zna "da svi kad njega pogledaju, vide lopova, on misli tako je i sa ostalim ljudima".

Narodni poslanik i predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević istakao je da gotovo nema u proevropskoj opoziciji nikoga ko nije otišao da se pokloni Kurtiju.

Foto: Masha Bandjur

Marjan Rističević

-Nema neprijatelja kod koga nisu lobirali. Otpisali bi oni i Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku samo da dođu na vlast. Naš najveći problem nije opozicija, već tajkunski mediji Dragana Šolaka. Postoje dve vrste medija: jedna je iz nadležnosti Republike Srbije koji plaćaju porez, a postoje televizije koje reemituju program i ne plaćaju ništa. Sada su se pojavile te piratske televizije koje zauzimaju reklamni prostor. Time što emituju domaće reklame utiču na kvalitet i nezavisnost medija. Ti mediji služe za okupljanje opozicionih birača oko Đilasa. Đilas je na takav način pokušao da proguta Tadića i Jeremića. Ja vidim da ove strane bogate službe mogu lako da kupe jeftine ljude. Đilas sada pokušava protestima da pokaže da je on i dalje neophodan- rekao je Rističević.

Ivan Ivanović iz pokreta "Naši" istakao je da je Đilas čovek koji decenijama ne sme da prođe kroz svoj narod.

Foto: Masha Bandjur

Ivan Ivanović

-On misli da je mišljenje onih koji šetaju sa njim, mišljenje svih građana Srbije. Oni se nadaju da će i dan danas doći na vlast putem protesta i državnog udara. Pošto ne mogu ni da pozovu ljude na ulice, oni se nadaju da to uraditi neko sa strane. Juče i prekjuče smo mogli da vidimo da oni neprekidno dele izjave koje se čuju među Albancima. Oni priželjkuju da se što više toga lošeg dovodi, kako bi optužili rukovodstvo Srbije. Državu su pokušali da okrive zbog monstruoznog deteta koje je pucalo u školi. Oni prvenstveno rade i protiv vlasti i protiv sopstvene države i naroda. Njih obično interesuje samo Beograd zato što misle da će, ako dođu do beogradske kase, jednog dana doći na vlast u celoj Srbiji. Oni su se sad svađali da li žele da uzmu mandate koje su osvojili. Oni bi želeli da radikalizuju proteste, ali ih građani ne podržavaju. Ljudima su plaćali dnevnice. Dragan Đilas davao je po sto evra takozvanim studentima da dođu u Beograd. Oni ne mogu da organizuju bilo šta. Nemački mediji sada pišu da ova opozicija nije zadovoljila i da sada traže novu opoziciju- rekao je Ivan Ivanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela
Društvo

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela

Hoće li nas "Rio Tinto" potrovati kopanjem litijuma u okolini Loznice? Ovo je pitanje od milion dolara oko kojeg se u Srbiji, poslednjih godina, lome koplja u političkoj areni. Iz Brisela kažu da neće, jer ako Projekat "Jadar" ne bude rađen po najvišim ekološkim standardima, litijum iz Srbije neće moći da se prodaje u Evropskoj uniji, koja je najzainteresovaniji kupac ove kritične sirovine. Brisel svakako neće dozvoliti prodaju, ako se rudarenjem prekrše najstroža ekološka pravila.

16.06.2024

13:27

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26