• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2023

10:52

Demokrate bacaju američki novac! Bajdena očekuje izborni poraz zbog Ukrajine! (VIDEO)

Masha Bandjur/AP

Live TV

Demokrate bacaju američki novac! Bajdena očekuje izborni poraz zbog Ukrajine! (VIDEO)

Podeli vest

Tvrdnje Si Đin Pinga da će Kina zauzeti Tajvan, aspiracije NATO pakta ka opkoljavnanju Rusije i druge političke promene koje se predviđaju za 2024. godinu, komentarisali su gosti Info jutra, reditelj Ljubiša Ristić, Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost i novinar Nikola Jović.

Reditelj Ljubiša Ristić naveo je da su Francuzi pored Amerikanaca takođe u panici, jer ih afrički narodi izbacuju iz njihovih bivših kolinija i konačno se osamostaljuju.

- Američko igranje sa naftom košta živote hiljade civila u Gazi među kojima ima mnogo dece što čini svet nepodnošljivim. Si Đin Ping je rekao da uopšte ni sporno hoće li Tajvan pripasti Kini i da će do toga doći, sa druge strane imate pristup Finske i Švedske u NATO i dolazak američke vojske u taj teo arktičkog kruga. Francuzi su takođe u panici, jer ih afrički narodi izbacuju iz kolonija u cilju postizanja konačne nezavisnosti. Amerikanci žele da se umešaju u nove trgovinske rute kojima dominira Kina - rekao je Ristić.

Foto: Masha Bandjur

 

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je kako zabrana kandidature Donalda Trampa na predstojećim izborima u Koloradu ne znači ništa, ukoliko to ne podrži federalni sud.

- To što je Kolorado zabranio Trampu da se kandiduje ne znači puno, jer federalni sud mora to da podrži, a Tramp je pretnja njihovoj dubokoj državi zato što bi prihvatio interese Rusije u Ukrajini i obustavio rat u Izraelu. Ako se šitski svet uključi u rat na Bliskom istoku imaćete milionske armije koje ratuju širom sveta i samim tim i treći svetski rat. Istorijski su američki predsednici gubili izbore kada su finansirali velike ratove, kao što to radi Bajden u Ukrajini - rekao je Blažić.

Foto: Masha Bandjur

 

Novinar Nikola Jović objasino je da Donald Tramp iako bude izabran, teško će moći da obrne štetu koju trenutno pravi demokratska vlada Džozefa Bajdena.

- Pitanje je da li će Donald Tramp ako bude izabran, uspeti da obrne ogromnu štetu koju SAD pravi u svetu, jer do tada ima još godinu dana za koje vreme mogu se produbiti postojeći konflikti i otvoriti novi. Vojno-industrijskom kompleksu i korporativnim medijima duboke države odgovaraju ratovi, a demokratski nastrojenim građanima to nikako ne ide u korist. Bajden će verovatno nastojati da konflikte ublaži do izbora, kako bi demokrate mogle da ratuju još većim intenzitetom - rekao je Jović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija