• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

09:57

Potezaće se i nuklearke u Gazi? Ako Izrael uništi Hamas to može skupo da ih košta! (VIDEO)

Informer

Live TV

Potezaće se i nuklearke u Gazi? Ako Izrael uništi Hamas to može skupo da ih košta! (VIDEO)

Podeli vest

Sve više ljudi gine na dnevnom nivou, a kako i da li će se zaustaviti oružani sukob u pojasu Gaze, odgovaraju nam u Info jutru general Tomislav Kovač i Milan Stevanović Piksel, politički analitičar.

Politički analitičar Milan Stevanović Piksel ističe da su izvor svih sukoba američki interesi i da je moguće da dođe do nuklearnog rata između Izraela i arapskog sveta.

- Kolektivni Zapad uvek sluša šta Amerika kaže i izvor svih sukoba su američki interesi. Amerikanci uvek idu u zemlje koje su bogate naftom ili drugim resursima i tamo izazivaju sukobe. Svakog dana nastavka sukoba, postavlja se seme daljeg razvoja budućih ratova. Ceo arapski svet će tražiti osvetu zbog Palestine i zato treba zaustaviti rat. Izrael je okružen arapskim svetom i problem je za ceo svet što i Izrael i mnoge zemlje poseduju nuklearno oružje i to dalje implicira da može doći do nuklearnog rata - rekao je Stevanović.

General Tomislav Kovač ističe da u svakom oružanom sukobu mora da se pazi na ugroženost naroda, kao što je i Slobodan Milošević prihvatio neke ucene da bi sačuvao narod devedesetih godina. 

- Sa vojnog aspekta kao general, Hamas će ići i po cenu totalnog uništenja, civili su samo kolateralna šteta u ovom ratu. U oružanom sukobu mora da se pazi na ugroženost naroda, kao što je i Milošević prihvatio neke ucene da bi sačuvao narod devedesetih godina - rekao je Kovač. 

Foto: Pedja Milosavljević

Tomislav Kovač i Milan Stevanović Piksel

 

Prema rečima generala Turci imaju najviše veze sa Hamasom i njihova su najveća logistika, ali dodaje i da će Hamas će ili kapitulirati ili biti uništen.

- Izrael ima svu moguću tehnologiju, ali to im mnogo ne vredi, jer se vode gradske borbe, a u njima tehnologija mnogo ne znači. Turci imaju najviše veze sa Hamasom i njihova su najveća logistika, ali Hamas će ili kapitulirati ili će Izraelci totalno uništiti tu organizaciju u pojasu Gaze - kazao je Kovač.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija