• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

10:52

Kurti hoće da bude novi Zelenski! Okrenuo je leđa Evropi i stabilnosti na Balkanu! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Kurti hoće da bude novi Zelenski! Okrenuo je leđa Evropi i stabilnosti na Balkanu! (VIDEO)

Podeli vest

Poseta Miroslava Lajčaka Prištini i konstantni pokušaji Aljbina Kurtija da uvuče Srbiju u rat, komentarisali su gosti Info jutra, Ibro Ibrahimović predstavnik Biroa za borbu protiv trgovine ljudima i predsednik Udruženja Srba u Sloveniji Vladimir Kokanović.

Ibro Ibrahimović predstavnik Biroa za borbu protiv trgovine ljudima naveo je da Kurti nastoji da uvuče Srbiju u rat kako bi postao novi Zelenski i da ga EU ne interesuje već je okrenut prema SAD.

- Priština treba da ispuni Briselski sporazum i formira ZSO, što ona ne planira da uradi sa ciljem da sačekaju da Srbija popusti pred pritiscima Zapada kako bi priznala Kosovo. Lajčakova ideja je da napravi konsenzus u privremenim institucijama na KiM kako bi pospešio pregovore sa Srbijom. Kurtija ne interesuje EU već Amerika, njegova politika se vezuje samo za eskalacije tenzija. Sreća je što tenzije nisu eskalirale kao što je Kurti očekivao jer mu je želja bila da uvuče Srbiju u rat i postane neki novi Zelenski. Onog momenta kada Kurti ne bude slušao SAD dobiće unutrašnje nemire i biće sklonjen sa svoje pozicije, jedino što je zabrinjavajuće je što Amerika uopšte ne reaguje na njegove poteze - rekao je Ibrahimović.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

 

Predsednik Udruženja Srba u Sloveniji Vladimir Kokanović istakao je kako pojedini politički činioci na Zapadu vide da problem nije u Beogradu nego u Prištini i da je srpski narod na KiM pokazao mudrost jer nije dozvolio eskalaciju tenzija.

- Evropska unija je garant pregovora Beograda i Prištine, jer su oni posredovali brojnim sporazumima, činjenica da je Lajčak bio na KiM, a nije dolazio u Beograd je naznaka da oni vide da je problem u Prištini. Neverovatno je da smo dočekali to da se radujemo što lekovi stižu našem narodu na KiM. Brojni politički činioci na Zapadu vide da problem nije u Srbiji, raduje me što je naš narod na Kosovu i Metohiji pokazao mudrost i gleda na Beograd sve vreme koji nastoji da očuva mir. Činjenica da se Albanci naoružani šetaju na severu Kosova među decom, samo govori da su oni ti koji krše sve dogovore, pogotovo jer se radi o ljudima koji nisu pripadnici nikakvih oružanih snaga - rekao je Kokanović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija