• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.10.2023

12:26

Da li su muško-ženska prijateljstva moguća? Među prijateljima se ponekad rađa emocija koju nisu mogli ni da naslute! (VIDEO)

Informer

Live TV

Da li su muško-ženska prijateljstva moguća? Među prijateljima se ponekad rađa emocija koju nisu mogli ni da naslute! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info dan" razgovarali smo o temi muško-ženskih prijateljstava i postavljamo pitanje da li su ona uopšte moguća. Gošća emisije je bila psiholog Snežana Repac.

Mnogi muškarci i žene našli su se barem jednom u situaciji da budu u odnosu koji je manje od emotivne veze, a više od drugarstva. Definicija takvog odnosa je prijateljstvo. Prijateljstva pre ljubavi verovatno su obojena različitim idealizacijama o tome kako bi izgledao emotivni odnos sa osobom sa kojom se provodi toliko vremena, sa kojom se savršeno razumete, iste stvari tražite, naizgled shvatate emotive probleme jedno drugog, ali i dalje, vi ste samo prijatelji...

Psiholog Snežana Repac smatra da je ova definicija pomalo matematička.

-Ovde se govori o tome da je veza nešto više od prijateljstva. Možemo da postavimo pitanje da li je veza odnos gde imamo nešto više ili manje od prijatelja. Seksualna želja se ne budi iz prijateljstva. Ipak, da bi neko ušao u vezu mora da postoji prijateljstvo. Tako da bih ja rekla da je prijateljstvo preduslov za vezu- navela je Snežana Repac.

Foto: Masha Bandjur

Snežana Repac

Ona je dodala da su prijatelji neko ko misli jedno na drugo i ko je nesebično vezan za nekog drugog. U pitanju je požrtvovanost, a ona mora proisteći iz ljubavi.

-Među prijateljima se ponekad rađa emocija koju oni nisu mogli da naslute na početku druženja. U tom slučaju možemo da kažemo da je pravo prijateljstvo toliko jako da se rodi seksualna želja. Mislim da će žene teže prelaziti iz prijateljstva u ljubav. Žene pristaju na ulazak u prijateljsku vezu bez ideje da će ona prerasti u nešto drugo. Žene čak više vole da im se priđe prijateljski, jer se u suprotnom mogu osećati kao seksualni objekti. S druge strane postavlja se pitanje šta muškarci žele. Da li im je potrban prijatelj, ili seksualni partner ili pak zamena za njihovu majku. Kod njih je to dosta komplikovano- objasnila je psihološkinja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija