• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2023

09:11

Katastrofalno! Vuković: Izrael preti da vrati Palestinu u kameno doba! (VIDEO)

Shutterstock/Tanjug

Live TV

Katastrofalno! Vuković: Izrael preti da vrati Palestinu u kameno doba! (VIDEO)

Podeli vest

Geopolitičke posledice rata Izraela i Hamasa kao i zemlje kojima ovo najviše odgovara, poput Rusije i Irana analizirao je gost Info jutra, predsednik društva lobista Nenad Vuković.

Predsednik društva lobista Nenad Vuković naveo je kako je u pitanju sukob koji traje od biblijskih vremena i ni posredstvom velikih sila nije uspeo da bude rešen.

- Ovaj inicijalni napad i propust Mosada dozvolili su masakr civila, pogotovo kad je u pitanju praznik kao Jom Kipur. Očigledno je da se sprema opasna odmazda Izraela, ko god se našao na putu terorista bio je smatran neprijateljem. Činjenica da posle Jom Kipurskog rata iz 1973. godine, Izrael je uspeo da iako iznenađen, zauzme glavne gradove svojih neprijatelja i primora ih na predaju. Može se reći da ovi konflikti traju iz biblijskih vremena, obe strane već jako dugo žive zajedno u neprijateljstvu, gde ni uz pritiske velikih sila sukob nije ugašen. Veoma je iznenađujuće je da su Mosadu promakle ove sigurnosne pretnje, i zato mnogi smatraju da tu nešto nije kako treba - rekao je Vuković.

 

Foto: Pedja Milosavljević

Nenad Vuković

 

Vuković je dodao da Rusiji sukob odgovara jer rasipa pažnju međunarodne zajednice od konflikta u Ukrajini kao i tehniku Amerike na više strana sveta.

- Iran je jedini u regionu koji nije krio svoje negativne stavove prema Izraelu, što ne znači da su oni organizovali napade. Sa druge strane ovo jako odgovara Rusiji jer rasipa pažnju i tehniku SAD na više strana, ali i oči međunarodne zajednice neće niti uperene samo u njih. Tragično je što Izrael ima mogućnost da palestince vrati u kameno doba i zato je potrebno hitno rešenje konflikta. Ovaj sukob će biti izuzetno nepovoljan po stanovništvo Gaze. Trampove izjave da se nada da će se na vreme vratiti u Belu kuću da bi sprečio ovu katastrofu, jesu iskrene jer je on imao izuzetno bliske odnose sa Izraelom - rekao je Vuković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20