• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2023

19:03

Stiže zima, obratite pažnju na led! Stručnjak otkriva šta raditi prilikom povrede kičme! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Stiže zima, obratite pažnju na led! Stručnjak otkriva šta raditi prilikom povrede kičme! (VIDEO)

Podeli vest

Šta uraditi prilikom bola ili povrede u kičmenom predelu i da li lekovi mogu da izleče tegobe, otkriva nam fizijatar Žarko Radović u emisiji "Pre večere".

Fizijatar Žarko Radović ističe da neretko se dešava da imamo prelome nogu prilikom proklizavanja zimi, ali su prisutne i povrede kičmenog stuba i da da prilikom toga moramo otići lekaru.

- Neretko se dešava da imamo prelome nogu prilikom proklizavanja iz nepažnje po ledu koji nam se bliži u zimskom periodu, ali su prisutne i povrede kičmenog stuba. Ukoliko osetimo bol u kostima i to se ponavlja u narednom periodu, moramo da posetimo prvo lekara, a kada se utvrdi problem možemo otići i do fizijatra koji će izlečiti sve tegobe - rekao je Radović.

Foto: Masha Bandjur

Žarko Radović

 

Naš sagovornik dodaje i da  Lek nije rešenje, jer medikamentima ne možemo da rešimo sve probleme u našim kostima, a i lekovi mogu da budu samo privremeno rešenje i da oboljenja kičme moraju da se što pre leče.

- Lek nije rešenje, jer medikamentima ne možemo da rešimo sve probleme u našim kostima, a i lekovi mogu da budu samo privremeno rešenje. Oboljenja kičme kao što su spondiloza i diskuhernija moraju da se rešavaju i leče čim pre, jer mogu da izazovu ukočenost, glavobolju i vrtoglavicu - kazao je Radović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija