• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2023

08:36

Nova pravila oblačenja u školama! Antić: Roditelji se bune i vrše pritisak, ali moraju da prihvate nov kodeks! (VIDEO)

Zoran Sinko/Informer TV

Live TV

Nova pravila oblačenja u školama! Antić: Roditelji se bune i vrše pritisak, ali moraju da prihvate nov kodeks! (VIDEO)

Podeli vest

O novom kodeksu oblačenja koji su uvele neke škole i buntu roditelja na nova pravila, govorili su Darko Eger direktor OŠ " Kneginja Milica" i Milorad Antić predsednik Foruma srednjih škola.

Direktor OŠ " Kneginja Milica" Darko Eger navodi da je teško uspostaviti disciplinu u eri mobilnih telefona i modernih roditelja, ali i da nijedan pravilnik neće moći da funkcioniše ako ga prvenstveno ne poštuju roditelji.

- Artikulacija vrednosnih normi potiče iz porodice i to se prenosi i u školi. Deca vaspitanje dobijaju iz kuće, a kada toga nema onda moraju da se uvedu kodeksi oblačenja. U eri mobilnih telefona, društvenih mreža i modernih roditelja teško je uspostaviti disciplinu, vaspitanje i obrazovanje bez uvođenja pravila i normi. Nijedan pravilnik neće moći da funkcioniše ako ga prvenstveno ne poštuju roditelji - rekao je Eger.

Foto: Zoran Sinko

Darko Eger i Milorad Antić

 

Milorad Antić predsenik Foruma srednjih škola ističe da uvek postoji bunt kod roditelja, ali da je bitno da se vrati obrazovanje i disciplina, kao i kodeks oblačenja u sve škole.

- Uvek će postojati bunt od strane roditelja kojima ne odgovara da se njihova deca pravilno oblače, ali i za svako pravilo koje se uvede. Obrazovanje je temelj svake države i jako je bitno da gajimo kodeks oblačenja zbog discipline đaka. Ako želimo da vratimo obrazovanje i disciplinu, moramo da vratimo kodeks oblačenja u sve škole - naveo je Antić.

Foto: Zoran Sinko

Milorad Antić

 

Naš sagovornik dodaje i da postoje pravila igre koje diktira država i moramo da se pridržavamo pravila koja se uvedu, iako se roditelji bune.

- Na Zapadu se roditelji ne pitaju toliko kao kod nas, naši roditelji vrše pritisak na nastavnike za ocene, a sada vrše i za ovaj novi kodeks oblačenja. Postoje pravila igre koje diktira država i moramo da se pridržavamo pravila koja se uvedu - kazao je Antić.

Celu emisiju pogledajte ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija