• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2023

10:21

Srbi na KiM više ne mogu da se leče! Kurtijevo divljanje nema granice - cilj mu je da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Srbi na KiM više ne mogu da se leče! Kurtijevo divljanje nema granice - cilj mu je da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)

Podeli vest

Prošlo je 50 dana otkako je lažni premijer Aljbin Kurti doneo jednostranu odluku da zabrani ulazak srpske robe na teritoriju Kosova i Metohije. Zbog toga ispaštaju građani sa severa KiM, ali i najugroženiji pacijenti Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Lečenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi mogu da nastave još samo nekoliko dana. Zamenik direktora KBC Kosovsa Mitrovica dr. Dragiša Mišović rekao je da je situacija alarmantna i da može doći do humanitarne katastrofe naočigled cele međunarodne zajednice.

Narodni poslanik Ljubomir Marić ističe da deeskalacije suštinski nema. Naš narod i dalje nema lekove, i dalje ih teraju sa njihovih radnih mesta, a prehrambene prodavnice su prazne.

Foto: Zoran Sinko

Ljubomir Marić

- Današnja glavna vest je da su ljudi proveli noć u Bošnjačkoj mahali. Njihova poruka je da ne pristaju na ultimatum Aljbina Kurtija. Kurti napada decu koja se leče u toj bolnici. Ovo je uvod u humanitarnu katastrofu. Očekujemo snažniju reakciju međunarodne zajednice. Način na koji to oni rade nema smisla, ne vidi se izlaz iz situacije. Ovo pogađa onima kojima je najteže, a to su pacijenti koji ostaju bez lekova - rekao je Ljubomir Marić.

On veruje da Aljbin Kurti više nema podršku ni jedne svetske sile.

Jedino što ga održava na vlasti je nacionalizam. Cene su im porasle zato što je zabranio uvoz iz Srbije, inflacija tamo je ogromna, mnogo je siromašnih. Jedini način da se održi na vlasti je nacionalizam, stvaranje velike Albanije i proterivanje Srba. Mislim da Kurti u ovom momentu nema više kud, nego da nastavi gde je krenuo. Albanci sa Kosova odlaze zato što su uslovi života tamo sve gori. Ni jedan investitor neće doći na Kosovo ako vi tamo imate jednog ratnog huškaša - zaključio je Marić.

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je važno da se međunarodna zajednica uveri o stvarnom stanju stvari na Kosovu.

Foto: Zoran Sinko

Nebojša Obrknežev

- Već je 50 dana prošlo. Neverovatno je da toliko dugo niko nije reagovao u 21. veku. Zalihe lekova su nakon toliko vremena na izmaku. Samo kosovo je u gubitku oko pola milijarde evra zbog ovoga. Ovo dopustiti i gledati sve vreme jeste strašno. Srpski narod na Kosovu veoma je strpljiv i ne podleže provokacijama. Čekamo međunarodnu zajednicu da na terenu konačno preduzme mere. Ako govorimo o merama, jeste da se Kurti neće pozivati na bilateralne sastanke u Briselu. Evropska unija njega ne ograničava ni u čemu - zaključio je Obrknežev.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija