• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2023

10:35

Nekome je rat majka, a nekome maćeha! Milosavljević u Info jutro o dešavanjima na istoku

Miloš Rafailović

Live TV

Nekome je rat majka, a nekome maćeha! Milosavljević u Info jutro o dešavanjima na istoku

Podeli vest

Gosti Info jutra na Informer TV bili su Zoran Milosavljavić iz Instituta za političke studije i novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić koji su govorili o dešavanjima na Istoku i o političkim previranjima u Americi gde su pominjali i Donalda Trampa, bivšeg američkog predsednika, kao nekog koji bi mogao da dovede do završetka rata u Ukrajini.

Zoran Milosavljević iz Instituta za političke studije na samom početku gostovanja govorio je o Donaldu Trampu, bivšem američkom predsedniku i o njegovim uspesima kao lidera.

- Tramp nije hteo da otkriva strategiju. Treba biti oprezan, preventiva nuklearnog incidenta je nešto što o tome možemo razgovarati. Opozicija u Americi Trampa optužuje za sve. Medijski prostor je njegov prostor. On je čovek šoumen. Tramp nije nepoznavalac vojne doktrine. On itekako zna i vojnu diplomatiju. Dobar je pregovarač, nije samo uspešan u ekonomiji. Bio je izuzetno i dobar sportista. On ima više kečeva u rukavu - istakao je Milosavljević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Dragan Vujičić, iz "Večernjih novosti" naglasio je da je nuklearni rat nešto sa čim se ne treba igrati, jer je to veoma opasan teren.

- Predsednik Tramp je čovek koji može da spreči rat iako je čovek šoumen. Vi sada imate narativ kao da nije toliko opasno kada se govori o nuklearnom ratu. Kako nije opasno? Nalazimo se u jednom nezavidnom položaju. Sutra je samit NATO-a. Dali su šansu Stoltenbergu još jednu godinu. Ukrajina je pretrpela jedna vojni poraz - podvukao je Vujičić. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Sa druge strane Zoran Milosavljević naglasio je da je Tramp neko ko je pokušao da reši sve vojne promašaje, ali da je rat nekome dobra stvar, a nekome nešto najstrašnije što ih je zadesilo.

- Nikada nećemo znati brojke koliko je tačno oružja isporučeno. Nuklearni rat je ogromna opasnost. Vidimo tu turbulenciju u mnogim zemljama. Svako gleda da zadrži svoju poziciju. Tramp je pokušavao da reši sve te vojne promašaje. Vidimo koliko je kritika dao Evropi. On je čovek ekonomije. Tu Amerikanci podržavaju njega kao čoveka koji je sposoban da stvori novac. Nije samo rat po pitanju destrukcije, imamo države koje paralelno investiraju. Uporedo je nekome rat majka, a nekome maćeha - rekao je Milosavljević.

Vujičić je istakao da je Rusija dobila rat protiv Ukrajine, ali da se u isto vreme vodi i verski rat protiv pravoslavlja. 

- Rusija je dobila ovaj rat, u tome nema sumnje. Sad imate verski rat koji se vodi protiv pravoslavlja. Vera se vraća svom izvorištu, istoku. Od 2001. do 2010. godine imali ste rat protiv Islama. Pisale su se čak tehnike mučenja. Ljudi su bili plaćeni za te tehnike 800.000 dolara. Imate nuklearnu pozornicu i ovu koja se dešava u Rusiji. Međutim, predsednik Putin u svemu ovome je suzdržan  - naglasio je Vujičić. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija