• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

20.11.2022

15:00

SAD SU POKROVITELJI PRIŠTINSKE NEZAVISNOSTI! Koji su sledeći Kurtijevi potezi?!

Informer

Live TV

SAD SU POKROVITELJI PRIŠTINSKE NEZAVISNOSTI! Koji su sledeći Kurtijevi potezi?!

Podeli vest

Koliko je značajan dogovor o ilegalnim migracijama, koji su sledeći Kurtijevi potezi, kako SAD kažnjavaju svoje političke neposlušnike na Balkanu, šta povezuje pojedine opozicionare i kriminalne grupe i da li će bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović biti na čelu NATO alijanse reći će nam sagovornici ove nedelje u "Replici" Miroslav Bjegović, profesor bezbednosti i Dragan Petrović sa Instituta za međunarodnu politiku

Miroslav Bjegović ističe da deo opozicije lažnim vestima i dezinformacijama da nikad nije postojala mogućnost atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića šteti svojoj državi.

Taj deo opozicije pokazuje da nije dobronameran prema svojoj državi, tj. prema nacionalnim i državnim interesima. Ovde se ne radi samo o pojedincu, radi se o instituciji. Očito je da i taj čovek smeta pojedincima iz opozicije kao i organizovanim kriminalnim grupama gde su očito imali isti cilj gde Vučić smeta na ostvarenju njihovih ciljeva - podvlači Bjegović.

Dragan Petrović naglašava da su SAD pokrovitelji prištinske nezavisnosti, uz eventualno i to u manjoj meri Nemačku i Veliku Britaniju. 

- Kada to imamo u vidu, iako se administracije menjaju, velike sile donose teško velike zaokrete. Sigurno da Tramp i republikanci imaju mekše stavove prema Srbima, ali ne treba da se zavaravamo. To je ipak jedna birokratska struktura i mala je verovatnoća da će oni izaći u susret nama i našim interesima - naglašava Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Bjegović i Petrović - njih uvek treba pažljivo slušati, jer su odlični poznavaoci događaja u Srbiji a i u ukrajinsko ruskom sukobu.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Dragan Petrović naglašava da su SAD pokrovitelji prištinske nezavisnosti, uz eventualno i to u manjoj meri Nemačku i Veliku Britaniju. Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da je Amerika strateški parnter Srbije - što znači da Aleksandar Vučić prihvata i da će prihvatiti sve što Amerika učini i(li) kaže.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31