• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

27.01.2024

10:47

Zastrašujuće scene na Zlatiboru! Hotel Čigota postao zgarište (VIDEO, FOTO)

RINA

Vesti

Zastrašujuće scene na Zlatiboru! Hotel Čigota postao zgarište (VIDEO, FOTO)

Podeli vest

Iz zapaljenog objekta Čigote na Zlatiboru tokom noći evakuisano je 114 lica, od kojih je bilo oko 30 dece i nekoliko nepokretnih osoba. Na svu sreću u vatrenoj stihiji nema povredjenih i nastradalih lica.

- Dojavu o požaru dobili smo tri minuta pre ponoći, na lice mesta odmah su upućene sve raspoložive vatrogasne ekipe. Požar je zatečen u razbuktaloj fazi. Čitav šesti sprat je od drveta i on je goreo. Posao vatrogascima otežavala je velika zadimljneost i borba je trajala čitavu noć. Jutros oko 7 sati požar je lokalizovan - rekao je za RINU Saša Cicvarić komandir Vatrogasne jedinice iz Užica.

On dodaje da je uz zajedničke napore svih koji su se našli na terenu i zajedno sa zaposlenima sprečeno da neko od lica koja su se nalazila unutra bude povređen. Brzom reakacijom zaposlenih, policije i vatrgasaca sva lica su evakuisana na vreme.

Mesto požara obišao je i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, koji ističe da je Čigota prepoznatljiv simbol Zlatibora i da će lokalma samouprava svim silama potruditi da se što pre sanira nastala šteta.

- Požar je krenuo od krova, on je potpuno uništen i zahtevaće kompletnu i brzu sanaciju. Čigota je naš simbol i od velikog značaja, tako da je pričinjena šteta zaista ogromna. Mi ćemo učiniti sve da se sve ovo što pre sanira, a očekujemo i pomoć svih nadležnih institucija - rekao je Stamatović.

Na mestu Čigote trenutno se nalaze vatrogasci koji dežuraju da se ne bi pojavilo još neko žarište i ponovo izbio plamen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set