• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

02.01.2024

10:30

Kad je otvorio kutiju, umalo se nije šlogirao! Laki nije dobio "življi" poklon!

Privatna arhiva

Vesti

Kad je otvorio kutiju, umalo se nije šlogirao! Laki nije dobio "življi" poklon!

Podeli vest

Jedan meštanin sela Katrga kod Čačka za svojih 60 godina, koliko je napunio krajem decembra, verovatno nije dobio neobičnji a ni "življi" poklon...

Poznat u kraju po nadimku Laki, viđeniji je domaćin i veliki veseljak. Za svoj jubilarni rođendan rešio je da počasti širi krug prijatelja i rođaka pa je u jednoj kafani u obližnjim Mrčajevcima ugostio, kažu, stotinak duša. 
- Jelo se i pilo, a uz svirače i zapevalo, domaćinski! Pravi šok je Laki doživeo kad se vratio kući - ispričao nam je jedan od njegovih poznanika. 

Među poklonima je, njegovima, posebnu pažnju privukla pozamašna kutija...

- Uzeli da iznose poklone iz kola. Oni za kutiju, kad kutija se drmusa! Još bušna! Šta je to sunce ti - kroz smeh jedva priča dobro upućeni Katržanin.

Laki je, kaže, "hrabro" prišao da vidi kakva je to vriska, al' se umalo nije šlogorao kad je kroz otvor na kutiji, glavu promolilo jare i zameketalo! 

- Ne zna se ko se više prepao, da l' jare, da l' oni! Kad su pocepali karton, jare iskoči i pobeže. Vijali ga po avliji baterijskom lampom. Gde će jadno po selu, da ga rastrgnu kučići - smeje se naš sagovornik.

Pričao mu je Laki da jare namerava da pošalje ćerki, udatoj u jednom mestu nadomak manastira Studenica, jer ga unuci svaki dan zivkaju i pitaju šta radi Zloćko.

- Jedino ne zna, kaže, gde će "poslati" kolegu od kojeg je jare dobio na poklon. Hoće da mu vrati istom merom - završava smehom Lakijev prijatelj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set