• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. I.

30.11.2023

12:43

Najgora zimska kletva na Zlataru! Dabogda...

Foto IB. I.

Vesti

Najgora zimska kletva na Zlataru! Dabogda...

Podeli vest

Najveći problem meštana planinskih sela tokom zime, kad struje čas ima, čas nema, jeste muža stoke, ali i prazni mobilni telefoni!

Prvi sneg ove godine sa sobom je doneo i veliku nedaću - sela na obroncima Zlatara danima su bila bez struje, a najteže je bilo u domaćinstvima koja imaju puno muznih krava, a malo čeljadi u kući.

Foto: B. I.

Sneg svake zime donese nevolje meštanima planinskih sela

Krave svakodnevno muzu muzilicama, ali kada nestane struje tada nastaje i problem.

U štalama sa manje grla posao se završi ručno, ali gde ima 20 ili 30 krava ništa bez muzilice.
Dosetili su se stočari agregata koji se pokreće na gorivo, pravi struju, a to je muzilici sve što je potrebno za normalan rad.

Foto: B. I.

Agregat koriste i za rad muzilica i punjenje telefona istovremeno

 

- Školovale su nas ovakve vremenske nedaće, malo po malo pa nestaje struje, naručito kada padne težak i mokar sneg, a mi šta ćemo? Krave moramo da muzemo i ujutru i uveče, agregat nam je jedino rešenje - ispričao nam je jedan domaćin u selu Ljepojevići.

Mudri planinci agregate su iskoristili na još jedan veoma koristan način. Dok se muzu krave na isti uređaj pune i baterije mobilnih telefona, pa zahvaljujući muzilici i agregatu nisu načisto odsečeni od sveta.

Problem je sa onima koji nemaju mnogo stoke, a nemaju ni agregate. Među mlađim meštanima zimi je, kažu, najgora kletva: "Dabogda telefon punio na muzilici!"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set