• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

15:45

Oglasila se Elektrodistribucija: Očekujte normalizaciju u najkraćem roku

AP/Photo

Vesti

Oglasila se Elektrodistribucija: Očekujte normalizaciju u najkraćem roku

Podeli vest

Pr služba Elektrodistribucije Srbije uputila je saopštenje u kojem je objasnila uzrok nestanka struje u brdsko-planinskim predelima i najavila kada će stanje biti normalizovano.

Oni su naveli da su sve raspoložive ekipe angažovane i da se trenutno nalaze po terenima širom naše zemlje.

-Naše ekipe rade na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u brdsko-planinskim delovima Srbije, koje je pogodila mećava. U subotu je težak i mokar sneg padao u zapadnoj Srbiji, da bi tokom noći prešao na jugoistok zemlje i uz jake udare vetra obarao stubove i kidao provodnike na distributivnoj mreži. Najveći problemi su na području Ivanjice i Svrljiga - piše u saopštenju.

Javljaju i da su u ovu akciju uključene i dodatne ekipe i neophodna mehanizacija.

- Monteri iz Užica, Kraljeva, Ivanjice, Niša, sve vreme su na terenu i rade u teškim uslovima. Angažovane su dodatne ekipe i mehanizacija da bi se za sve građane pogođene snežnom olujom u najkraćem roku normalizovalo snabdevanje električnom energijom – kažu u Elektrodistribuciji Srbije.

Molimo građane za razumevanje jer snežne padavine, vetar i nepristupačan teren otežavaju pronalaženje kvarova i popravke.

Podsetimo, u ivanjičkom kraju juče je bilo problema sa električnom energijom u selima Močioci, Kušići i Bratnjevo, a u tim selima u jednom trenutku nije bilo ni telefonije, a četiri osobe spasene su iz snega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set