• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV/ Prve info

26.10.2023

14:56

(VIDEO) Deda bi bio ponosan! Ore Mara za medalju!

Informer TV/ Prve info

Vesti

(VIDEO) Deda bi bio ponosan! Ore Mara za medalju!

Podeli vest

Marija Seočanac (24) iz Novog Sela kod Vranjačke Banje apsolvent je Metalurško-tehnološkog fakulteta u Beogradu i prva ženska predstavnica u istoriji Srbije na Svetskom kupu u oranju koji je nedavno održan u Letoniji!

Zahvaljući Mariji, Srbija je ponovo upisana u Svetsku oračku federaciju i stekla pravo da se i dogodine takmiči u ovoj disciplini posle više od 12 godina pauze.  

- Od malena sam u poljoprivredi i u želji da pomognem svojima, babi i dedi, naučila sam sve seoske poslove, pa i da orem! Tako sam zahvaljujući takmičenju "Prva brazda" koje se održava u mom Novom Selu baš dobro ovladala. Počela sam prvo tu da se takmičim a onda i u Srbobranu gde je održano državno takmičenje gde sam se pobedom plasirala za Svetsko takmičenje u Letoniji - ispričala je Marija za program Prve info na Informer TV.

Marija ruši predrasude o muškim i ženskim poslovima, a skromno kaže da se sve postiže uz dobru organizaciju i vaspitanje. 

-  Uz dobre navike i kućno vaspitanje, sve ide glatko. Sigurna sam, da kako te kod kuće nauče, ti dalje ideš tim putem kroz život - opisala je Marija ističući da je taj put njoj pokazao deda Vojislav. 

Foto: Informer TV/ Prve info

Marija je sve poslove u poljoprivredi naučila od dede Vojislava

- On je bio aktivan do poslednjeg dana i od njega sam naučila sve poslove na polju. Njemu sam najviše zahvalna i često ga spominjem i kažem: "Eh da je živ, da vidi dokle me je dovela njegova škola oranja" - ispričala je Marija.  

Studije na fakultetu privodi kraju a ozbiljno računa na ponudu za praksu koju je dobila od Ministarstva za poljoprivredu. 

- Na selo uvek mogu da se vratim. Tamo ću se lako snaći - smeje se Marija. 

Foto: Informer TV/ Prve info

Šampionski pehar sa državnog takmičenja u oranju u Srbobranu

Na pitanje naše novinarke kako bi trebalo da izgleda "princ koji bi zadovoljio njene kriterijume", Marija je odgovorila da bi, pre svega trebalo da bude vredan i pošten. 

- Nisu važni ni oranje ni traktor, samo da je vredan i pošten - poručila je naša šampionka u oranju. 

Pogledajte šta je Marija rekla za Informer TV: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Traži se mlada! Svi momci u ovom selu bi da se žene!
Vreme je...

(VIDEO) Traži se mlada! Svi momci u ovom selu bi da se žene!

U bujanovačkom selu Lopardince nedavno je pokrenuta nesvakidašnja akcija. Mesna zajednica ovog sela rešila je da svakom muškarcu koji odluči da se oženi kao svadbeni poklon daruje 100.000 dinara, a svakoj devojci koja svog izabranika dovede na miraz u Lopardince - duplo više! Prva svadba zakazana je već za 21. oktobar!

18.09.2023

09:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin