• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

21.04.2023

17:08

EGIPĆANI U MALOM ZVORNIKU OTVARAJU VEĆ TREĆU FABRIKU! U pogonu za proizvodnju furnira posao će dobiti 100 radnika!

G.R.

Vesti

EGIPĆANI U MALOM ZVORNIKU OTVARAJU VEĆ TREĆU FABRIKU! U pogonu za proizvodnju furnira posao će dobiti 100 radnika!

Podeli vest

Posle trideset godina u Malom Zvorniku investitor iz Egipta, oživeće industrijsku preradu drveta otvaranjem pogona za proizvodnju furnira.

Svojevremeno je DP "Gučevo" bilo jedan od lidera u ovoj industrijskoj grani u Srbiji, a od kada je posle neuspešne privatizacije na ovu fabriku stavljen katanac, prerada drveta je postala unosan biznis za nekoliko pilana.

Sa novom fabrikom koja će kompletnu proizvodnju izvoziti u Egipat i na druga tržišta otvaraju se nova radna mesta, a mala opština na zapadu Srbije ponovo postaje centar drvno-prerađivačke industrije.

- Uz podršku Vlade Republike Srbije posvećeni smo oživljavnju privrede u ovom kraju i stvaranju uslova za zapošljavanje. U poslednje četiri godine, pored fabrika za proizvodnju tekstila i PVC stolarije koje su otvorili investitori iz Turske, ovo je treća strana investicija u Malom Zvorniku. U industrijskoj zoni imamo još slobodnih 2,5 hektara gde je skoro sasvim završena infrastruktura, pa smo spremni za razgovore sa novim investitorima - kaže Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Investitoru iz Egipta u industrijskoj zoni "Donje naselje" u zakup je na 25 godina ustupljeno oko pola hektara zemljišta za proizvodnu halu, parking i stovarište sirovog drveta, kao i 500 kW električne energije iz trafostanice. U fabrici će u početku raditi 35 radnika, ali bi ubrzo proizvodnja bila organizovana u dve smene i zaposlilo još 35 radnika.

Foto: G.R.

Mali Zvornik

Investitor se ugovorom, koji je nedavno potpisan, obavezao da u roku od dve godine zaposli ukupno 100 radnika.

- U naredna dva do tri meseca biće uređen prostor u proizvodnom pogonu i dopremljene mašine i u tom roku se očekuje početak proizvodnje. U međuvremenu se obavljaju razgovori sa nezaposlenim na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje koji žele da rade u fabrici. Posao nije težak i zahtevan pa šansu za zaposlenje imaju i žene - dodaje Jevtić.

Kompanija „Egypt plywood” do sada nije poslovala u Srbiji, a u matičnoj fabrici u Egiptu osim furnira proizvodi i šperploču. Šume su prirodno bogatstvo malozvorničkog kraja i strani investitor planira proširenje proizvodnje u novom pogonu u ovom kraju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pc

pre 1 godinu

E, i treba nam tako. Egipćani otvaraju fabriku furnira u Bosni. Pa tamo nikad nisu videli drvo, a Bosanac bez motorke ni u švaleraciju ne ide. Svaka nam čast, niko ne može da te ponizi koliko sam sebe možeš poniziti. Od Vardara pa do Triglava, skup budala se poigrava.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set