• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

24.11.2022

07:00

OLUJNI VETAR JE STAO, ALI STIŽU LEDENI DANI! Meteorolozi najavljuju još jedan nalet košave, a evo kada nas očekuje VEĆE ZAHLAĐENJE!

Vesti

OLUJNI VETAR JE STAO, ALI STIŽU LEDENI DANI! Meteorolozi najavljuju još jedan nalet košave, a evo kada nas očekuje VEĆE ZAHLAĐENJE!

Podeli vest

Od 10. do 15. decembra imaćemo tri do četiri ledena dana, kada temperatura neće preći u plus

Olujni vetar, koji je u utorak i sredu protutnjao Srbijom, ne treba ponovo očekivati pre početka decembra. Tada bismo mogli da imamo još jedan nalet košave, dok bi između 10. i 15. decembra usledili ledeni dani, kada temperatura neće preći nula stepeni, kao i prvi pravi sneg, najavljuju meteorolozi.

Meteorolog Ivan Ristić kaže za Informer da je olujni vetar sa jakim udarima karakterističan za naše podneblje, ali da se do kraja meseca neće ponoviti.

Košava
Početkom decembra očekujemo novi nalet košave
Ivan Ristić

Košava u decembru

- Košava se primiruje, ali nam stiže veće zahlađenje. Hladnije će biti već od subote, 26. novembra, kada dnevna temperatura neće biti iznad pet stepeni. Moguće je i da padne poneka pahulja i u nižim predelima, ali se taj sneg neće zadržati. Početkom decembra očekujemo novi nalet košave, kao i drastičniji pad temperature. Tako nam u prvoj polovini decembra stižu i prvi ledeni dani ove zime, kao i veće količine snega. Za sada su velike šanse da ćemo oko tri do četiri ledena dana imati od 10. do 15. decembra, kao i prvi pravi sneg u nižim predelima - navodi Ristić.

100 kilometara na čas

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu kažu da je olujni južni i jugoistočni vetar, koji je protutnjao većim delom Srbije, povremeno dostizao udare orkanske jačine - više od 100 kilometara na sat. Vetar je napravio velike probleme u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije. Čupao je bandere, a padale su i grane drveća, pa su mnogi ostajali bez struje, a naneta je i materijalna šteta.

Kada je vreme do kraja nedelje u pitanju, meteorolozi kažu da će danas biti pretežno oblačno i hladnije sa slabom kišom, na planinama sa snegom.

- Košava se izduvala, pa nas praktično do kraja novembra očekuje vreme uobičajeno za ovaj period godine. Danas nam stiže razvedravanje, uz blagi porast temperature, koja će se kretati od dva do šest stepeni ujutro, dok će tokom dana biti od osam do 12 stepeni - kaže meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić.

On dodaje da će sutra ujutru u našoj zemlji biti tmurno i maglovito, a tokom dana bez padavina.

- Maksimalna temperatura u petak će se kretati od osam do 12 stepeni, dok će za vikend uslediti zahlađenje. U subotu će biti suvo, dok će u noći između subote i nedelje na jugu Srbije, a u nedelju i u ostalim predelima stići jače naoblačenje sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom - kaže Đurić.

Kiša za kraj meseca
Stiže veće zahlađenje, ali i kišovito vreme od naredne nedelje
Đorđe Đurić

Hladno za vikend

Prema njegovim rečima, pad temperature i pravo zimsko vreme nastaviće se i tokom sledeće nedelje.

- Početkom sledeće sedmice čeka nas hladno vreme, a kako budemo išli prema sredini sedmice, stiže i kiša, dok će u brdsko-planinskim predelima padati sneg. Slično vreme se očekuje i u Beogradu. Stiže veće zahlađenje, ali i kišovito vreme od naredne nedelje. Tako ćemo uz kišu ispratiti ovaj novembar - kaže Đurić.

Vreme u narednih pet dana

dan minimalna/maksimalna temperatura

četvrtak 5-12 oblačno
petak 5-12 umereno oblačno
subota 2-6 oblačno
nedelja 3-6 moguća kiša
ponedeljak 2-7 umereno oblačno

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set