• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

26.07.2022

19:29

POSLE TROPSKIH DANA, DOLAZI NEVREME! Hitno se oglasio RHMZ: Stižu pljuskovi sa grmljavinom, na udaru i Beograd!

Tanjug/Jaroslav Pap

Vesti

POSLE TROPSKIH DANA, DOLAZI NEVREME! Hitno se oglasio RHMZ: Stižu pljuskovi sa grmljavinom, na udaru i Beograd!

Podeli vest

Nakon nekoliko paklenih dana, u Srbiju će večeras, prema najavama meteorologa, konačno stići osveženje

U najnovijoj najavi, RHMZ navodi da će u naredna dva sata vremena na severu Vojvodine mestimično pada kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, a na zapadu i jugozapadu Srbije i sa grmljavinom.

Pored ove najave, na sajtu RHMZ stoji upozorenje i na nepogode tokom noći.

Foto: printscreen rhmz

Najava RHMZ

- U Srbiji su večeras u severnim delovima zemlje, a tokom noći i sutra i u zapadnim i jugozapadnim krajevima, moguće kratkotrajne vremenske nepogode uz obilne pljuskove sa grmljavinom, grad i jak olujni vetar - stoji u upozorenju objavljenom nešto posle 18 časova.

Isto upozorenje objavljeno je i za područje Beograda.

Foto: Pixabay

Stiže kiša

Promenljivo vreme

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, ujutro i pre podne sa uslovima za lokalne kratkotrajne pljuskove s grmljavinom, posle podne uglavnom suvo.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 20 stepeni, najviša dnevna oko 31 stepen.

U četvrtak će na severu biti pretežno sunčano i malo toplije, u ostalom delu promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u južnim i istočnim krajevima.

U petak pretežno sunčano i veoma toplo u svim predelima, a u brdsko-planinskim je, uz umeren razvoj oblačnosti, tek ponegde moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

U subotu se očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa i zapada, a do kraja dana će se proširiti i na ostale krajeve.

Posle podne se očekuje pad temperature, kao i pojačan severozapadni vetar, navedeno je u saopštenju RHMZ.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set