• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcisa Božić

05.03.2022

10:51

NEVEROVATNA AVANTURA, PEŠICE PREKO ZALEĐENOG BAJKALA! Sa Dalekog istoka Ivan Mladenović poslao poruku ČITAOCIMA INFORMERA

N.B.

Vesti

NEVEROVATNA AVANTURA, PEŠICE PREKO ZALEĐENOG BAJKALA! Sa Dalekog istoka Ivan Mladenović poslao poruku ČITAOCIMA INFORMERA

Podeli vest

Poznati sportista i humanitarac iz Šida Ivan Mladenović (51) krenuo je na ekspediju dugu 650 kilometara preko zaleđenog Bajkalskog jezera, koga će preći pešice vukući sanke za sobom

- Lajt-motiv moje avanture je poznata narodna poslovica sa tog podučja: ‘’Ko jednom popije vode sa Bajkala, obavezno mora doći i drugi put!’’ Ta žeđ u mom slučaju postala je neizdrživa i po svaku cenu morao sam poći na dalek put! Krenuo sam preksinoć iz mog Šida do Bajkala.

Moja ekspedicija preko zaleđenog Bajkalskog jezera počinje na njegovom krajnjem jugu, u mestu Kultuk, a cilj mi je grad Njižnjeangarsk. Između njih je 650 kilmetara leda debljine od 40 centimetara do jednog metra, koji može izdržati vozila težine 15 tona, priča za ‘’Informer’’ poznati Šiđanin, koji će, sledeći svoj moto ‘’Putovati sporo-živeti putujući’’, zaleđeno jezero preći pešice, vukući sanke za hranom, šatorom i svim potrepštinama.

Na avanturi u trajanju od predviđenih 20 dana čekaju ga brojni izazovi, niske temperature od minus 10 pa naniže i izuzetno jaki vetrovi sa kojima će se uhvatiti u koštac.

Foto: N.B.

 

U kratkoj prepisci, koju je novinar ‘’Informera’’ ostvario preko vibera, saznali smo da je sve u redu, noćna temperatura je minus 20, dok je dnevna, samo kratkotrajno minus četiri i potom brzo pada na minus deset.

‘’Pozdrav čitaocima, sve je OK, uhvatio sam signal, nemam pojma odakle’’, stoji u Ivanovoj poruci za naš list.

Čuven po humanitarnim akcijama

Inače, bivši rukometaš, odlično fizički i mentalno pripremljen, Ivan je nadaleko čuven po svojim humanitarnim akcijama sa ciljem prikupljanja sredstava za decu obolelu od teških bolesti.

Iza njega je nekoliko dugih putovanja, biciklom do Pekinga i Moskve, peške do Hilandara, kada je preko Fondacije ‘’Budi human’’ prikupio 10.000 evra za lečenja dečaka obolelog od raka.

Prošle godine uspešno je okončao svoj humanitarni put do Jerusalima, idući pešice sa improvizovanim kolicima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set