• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Gajić

28.08.2020

17:30

DRUŽINA ANĐELA KOD HRAMA SVETE TROJICE: Evo kako je u sradnji sveštenika i građana nastalo OMILJENO IZLETIŠTE ŠAPČANA!

Vesti

DRUŽINA ANĐELA KOD HRAMA SVETE TROJICE: Evo kako je u sradnji sveštenika i građana nastalo OMILJENO IZLETIŠTE ŠAPČANA!

Podeli vest

U srcu Letnjikovačke šume, u istoimenom šabačkom naselju daleko od gradske vreve, poslednjih godina nastala je prava oaza za odmor starijih i igru najmlađih

Tik uz Hram Svete Trojice, u predivno uređenom ambijentu, sa mnoštvom mobilijara za sedenje i dečju igru, ovaj nesvakidašnji park postao je omiljeno izletište Šapčana.

Od jutra do kasno u noć, neprestano se čuje dečija graja, a opet sve u nekakvom miru koji čitav ambijent zajedno sa crkvom odaje.

Entuzijazam i elan sveštenika Hrama, potakli su građane i parohijane da im se pridruže u uređenju crkve, prilaza i dečijeg igrališta koji su nazvali “Družina anđela”. Pristigli su u pomoć majstori hortikulture, uređenja eksterijera, donatori materijala, boja.

Foto: S.G.

 

Tako su nastale klupe, česme, potok, letnjikovac za odmor, ljuljaške, tobogani, drvene kućice, ciglom i behatonom slagane staze. I svaki put kad iznova dođete, otkrijete novu spravu za igru, tablu za crtanje, prostor za šetnju.

Četvorogodišnji Dimitrije sa bakom i dekom često je ovde.

- Volim da dođem jer je mnogo lepo. Vozim bicikl od njihove kuće koja nije daleko, a onda se igram na ovim spravama. Volim trambolinu, ljuljaške..A volim i da odmorim kao sad uz limunadu koju prave tu pored crkve – objašnjava Dimitrije.

Vanja će za četiri dana biti predškolac, a tih nekoliko dana pred polazak u “pačiće”, koristi svaki minut za igru.

Foto: S.G.

 

- Često dolazim ovde sa mamom i tatom. Oni popiju kafu, ja pojedem sladoled, igram se sa drugarima. Ja najviše volim da se penjem užetom na kućicu i da pišem po velikoj tabli – kaže mali predškolac. Od najmlađih do najstarijih, svi uživaju u prelepom ambijentu i gostoprimstvu
sveštenstvenstva. Hram Svete Trojice u Šapcu, poznat je i po raznim humanitarnim događajima koji se organiziju u porti crkve.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!
Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!

U Mirijevu, tačnije na uglu ulica Koste Nađa i Rudi Čajeveca, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Nezgoda je izazvala zastoj u saobraćaju, a jedno vozilo je čak udarilo u banderu i zaustavilo se na trotoaru, dok je drugo ostalo na sred raskrsnice.

16.06.2024

23:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set