• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.10.2023

18:02

Počela kiša u Beogradu, hitno se oglasio RHMZ: U narednih sat vremena se u ovim delovima Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom

Shutterstock

Beograd

Počela kiša u Beogradu, hitno se oglasio RHMZ: U narednih sat vremena se u ovim delovima Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom u narednih sat vremena u pojedinim delovima Srbije.

- Naoblačenje koje na području Beograda, Srema, srednjeg i južnog Banata, kao i u zapadnoj Srbiji uslovljava mestimično kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom u narednih sat vremena premeštaće se ka centralnoj Srbiji - navodi se u RHMZ najavi.

Foto: printscreen rhmz

 

Posle podne pljuskovi sa grmljavinom

Kako su meteorolozi najavili, danas nas očekuje toplo vreme uz umeren i jak južni vetar, ponegde i sa olujnim udarima. Posle podne i uveče biće oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni pravac i manji pad temperature.

Do kraja meseca zadržaće se promenljivo oblačno i toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalje iznad proseka - navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Oblačni sistem iz Hrvatske se preselio u Srbiju

Kako smo ranije pisali, snažan oblačni sistem iz Hrvatske zahvatio je danas severozapadne predele Srbije i Bačkoj već donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom. U nastavku poslepodneva ovaj oblačni sistem sa padavinama zahvatiće i Bačku, dok će padavine iz Bosne zahvatiti Podrinje, Srem, Mačvu, Kolubarski okrug, potom, Beograd i Podunavlje i donositi kišu i pljuskove sa grmljavinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set