• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

16.05.2023

12:41

BEOGRAD PLUS - NOVI SISTEM GRADSKOG PREVOZA! Od sutra se na ovaj način kupuju karte, pogledajte CENE

printscreen

Beograd

BEOGRAD PLUS - NOVI SISTEM GRADSKOG PREVOZA! Od sutra se na ovaj način kupuju karte, pogledajte CENE

Podeli vest

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, predstavio je nov sistem gradskog prevoza, kao i nov način naplate karata putem SMS poruka.

- Naplata karata će biti preko SMS poruka, a u skorijoj budućnosti i preko aplikacije - rekao je Šapić na pres konferenciji i dodao će i papirna karta moći da se kupi i na više prodajnih mesta.

Kolike će biti cene karata

vremenska karta tekst poruke cena karte

Zona  A                 A90              50
Zna B                    B90              50
Zona C (A+B)         C90             100

dnevna karta tekst poruke cena karte
Zona A               A1                 120
Zna B                 B1                 120
Zona C (A+B)      C1                 150

nedeljna karta tekst poruke cena
Zona A           A7                800
Zona B           B7                800
Zona C (A+B)   C7              1.000

mesečna karta tekst poruke cena
Zona A               A30        2.200
Zona B               B30        2.200
Zona C (A+B)      C30        3.300
 * iznosi su u dinarima

Ovaj sistem će se zvati "Beograd plus".

- Dobili smo odobreni broj na koji ce se slati SMS poruka, nakon toga su sprovedene aktivnosti za uvezivanje provajdera i operatera. Nakon toga je napravljen sistem za kupovinu u papirnoj formi, obavestićemo javnost na kojim prodajnim mestima će moći da kupe. Nakon toga smo poslali mejl o načinu kupovine karata, svim našim sadašnjim korisnicima - rekao je Šapić.

Dodao je došlo do sniženja mesečna karte sa 2.500 na 2.200 dinara za dve zone.

- Vraćamo sistem u ruke grada Beograda i Srbije. Svaki dinar ce završavati u rukama grada i moći ce istog momenta da bude iskrošićen u druge svrhe, da li za izgradnju vrtića, škola... Imaćemo potpunu kontrolu svih podataka - istakao je.

On je rekao i da će uskoro svi validatori biti skinuti.

Doživotna kartica

- Na prodajnim mestima građani će moći da kupe papirnu kartu i na tim mestima će povlašćene kategorije moći da kupe povlašćenu kartu i na tim mestima će donositi dokaze da pripadaju toj kategoriji. I u toku leta ćete moći da kupite papirnu verziju karte koju smo vam predstavili i praktično na svakom kiosku. Za starije od 65 godina smo spremili doživotnu karticu, u svim gradskim službama će postojati posebne prostorije gde ce stariji moći da odu da izvade tu kartu i neće morati da vade novu - rekao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set