• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug.rs

20.04.2023

14:04

PČELARI, ZAŠTITITE PČELE NA VREME! Ovog datuma se nastavlja prolećna akcija suzbijanja krpelja u Beogradu

Beograd

PČELARI, ZAŠTITITE PČELE NA VREME! Ovog datuma se nastavlja prolećna akcija suzbijanja krpelja u Beogradu

Podeli vest

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" će u petak 21. aprila, u periodu od 10 do 14 časova, nastaviti prolećnu akciju suzbijanja krpelja na javnim površinama na teritoriji Grada Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovesti na javnim zelenim površinama Lipovačke šume, SP "Jajinci", Miljakovačke šume, Hajd parka, Topčidera, Košutnjaka, Pionirskog grada, Filmskog grada, Nove Skojevske, parka Bele vode, Ade Ciganlije, Šumica, potez Makiša (desna obala Save), Stepinog gaja, Banjice i Avale (izletničke površine), naveli su u saopštenju JKP "Gradska čistoća".

Iz JKP "Gradska čistoća" su objasnili da suzbijanje krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova, jer je aktivnost krpelja uslovljena temperaturom, vlagom, kao i dužinom dana, a brojnost krpelja varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U saopštenju JKP "Gradska čistoća" su dodali da se aktivnost krpelja povećava tokom proleća i jeseni, dok na leto i zimu njihova aktivnost opada.

Foto: Shutterstock

Za suzbijanje krpelja, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine "Gradske čistoće" koristi preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda i bezbedan je po zdravlje ljudi.

Iz JKP "Gradska čistoća" apelovali su na građane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanje krpelja omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set