• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

27.05.2024

01:35

Kakva šteta! Đere pao u Parizu posle pet sati i pet setova!

EPA Images

Tenis

Kakva šteta! Đere pao u Parizu posle pet sati i pet setova!

Podeli vest

Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je na startu Rolan Garosa i to posle maratonskih pet sati i pet setova.

Momak iz Sente izgubio je od Nemca Danijela Altmajera posle super taj-brejka 7:5, 6:4, 6:7 (6:8), 5:7, 7:6 (10:6). Neverovatan meč viđen je na pariskoj šljaci, gde je Srbin posle iscrpljujućih pet sati i četiri minuta igre morao da čestita boljem rivalu. 

Teško je opisati kakav je meč odigrao Đere. Imao je dva seta i brejk zaostatka i sve je delovalo da je gotovo, jer nijednog trenutka nije davao nadu za preokret. Ipak, u desetom gemu trećeg seta u trenutku kada je Altmajer imao servis za pobedu, kao da je na teren izašao drugi Laslo. Zaigrao je 52. igrač sveta kao da mu život zavisi od toga, vratio brejk, koji je u prethodnom gemu izgubio, a onda u taj-brejku i dobio treći set. 

Foto: EPAIMAGES

Srpski teniser je u četvrtom setu rano stekao brejk, ali ga je ubrzo ispustio, pa je nova drama usledila u 10. maratonskom gemu, u kojem je Đere spasao i meč loptu. Već u sledećem kaznio je rivala, oduzeo mu servis za 7:5 i tako obezbedio peti set. 

Vrhunac drame usledio je u odlučujućem setu. Bolje ga je počeo naš igrač i stigao do brejka u petom gemu, ali ga je odmah u narednom na svom servisu i izgubio. Ni tu nije bio kraj agoniji, jer je prvo u 10. gemu Đere morao da spašava meč loptu, a potom i u 12. čak tri šanse je imao Nemac da završi meč. Srbin je sve uspeo da spase i odvede meč u super taj-brejk. 

Delovalo je da psihološka prednost na strani našeg tenisera posle svega viđenog. Ipak, teniseri su prvo razmenili po dva brejka na startu, a onda je  Altmajer je bio koncentrisaniji i osvojio pet vezanih poena i rešio maratonski meč u svoju korist, a Đerea poslao da pakuje kofere. 

Prvog dana takmičenja na Rolan Garosu uspešna je bila Olga Danilović, dok je Aleksandra Krunić eliminisana


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija